یکی از ساکنان محلی در دره سوات به فرانس ۲۴ گفت که پدرش به دلیل داشتن عضویت گروه صلح و داشتن ارتباط با پولیس محلی و ارتش، توسط طالبان پاکستانی کشته شده است.
او گفت که طالبان نمیخواهند که مردم محل با پولیس رابطه داشته باشند یا اینکه به ارتش اطلاعات بدهند.
گزارش میافزاید که طالبان بین سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۹ در این منطقه حضور داشتند و پس از این زمان از سوی ارتش از این منطقه بیرون رانده شدند اما با بازگشت طالبان در افغانستان، طالبان پاکستانی نیز در این مناطق تجدید قوا کردند.
فرانس ۲۴ گزارش میدهد که در شهر مینگورا، مردم تمام تلاش خود را برای مقاومت در برابر گروههای مسلح انجام میدهند و کسانی که از طالبان حمایت نمیکنند از سوی این گروهها به عنوان «خائن» تلقی میشوند.
عبدالرحیم، رئیس اتحادیه کسبهکاران در سوات به دلیل تهدیدات امنیتی و اخاذی گروههای شبه نظامی طالبان مجبور است تا توسط سه محافظ در طول فعالیتهای روزمره همراهی شود. از نظر طالبان این وظیفه اوست که به عنوان یک مسلمان شبهنظامیان طالبان را حمایت مالی کند.
به گفته عبدالرحیم طالبان از او خواستهاند تا از هر دکان مبلغ ۳ هزار روپیه پاکستانی برای آنان جمعآوری کند.
او میگوید سرباز زدن از این خواسته طالبان باعث شده تا آنان به طور پیوسته او را تهدید کنند.
عبدالرحیم میگوید که طالبان پاکستان یک سیستم قوی برای تهدید و پیدا کردن اطلاعات شخصی افراد دارند و در خیلی موارد آنان و فرزندانشان را ربوده و در بدل آزادی درخواست پول میکنند.
در پی افزایش حملات بر نیروهای پولیس و ساکنان محلی، هزاران تن از ساکنان این مناطق مرزی بین پاکستان و افغانستان به خیابانها آمدند و علیه خطرات تروریستی اعتراض کردند.
خواجه محمد خان یکی از برگزار کنندگان تظاهرات علیه افزایش فعالیتهای تروریستی به فرانس ۲۴ گفت که این تهدیدات فقط جان افراد را به صورت شخصی تهدید نمیکند بلکه جامعه را به عنوان کل مورد هدف قرار میدهد. او افزود که افزایش افراط گرایی آموزش را از بین میبرد و بر اقتصاد و بازار تاثیر منفی میگذارد.
در همین حال مردمان محلی به فرانس ۲۴ گفتند که با قوتگیری شبه نظامیان طالب و افزایش خطرات تروریستی مکاتب، دانشگاهها و بسیاری از نهادهای آموزشی مجبورند تا فعالیتهایشان را متوقف کنند.
یکی از آموزگاران در یک مکتب دخترانه به فرانس ۲۴ گفت که با بازگشت طالبان شرایط برای دختران بیشتر از بقیه سخت خواهد شد چرا که آنها نمیتوانند بیرون بروند و در خانه زندانی خواهند شد.
گزارش میافزاید که اکنون پاکستانیها در مناطق مرزی واهمه دارند که با سناریوی مشابه در همسایگیشان، افغانستان، مواجه نشوند.