دبیر کل هیات ناروی برای مهاجرین میگوید که قرار است با والی و شورای علمای طالبان در قندهار دیدار کند. یان اگلند در رشته توییتی گفت: «ما خواهان احکام جدیدی هستیم تا با اجازه تحصیل و کار به زنان بتوانیم کمکهای خود را از سر بگیریم.» او افزوده: «ما به تلاش خود ادامه میدهیم.»
آقای اگلند در توییت خود نوشته در حالی که والی و شورای علمای قندهار منتظر او بودهاند پروازش به دلیل بدی آب و هوا برای ۳۶ ساعت به تعویق افتاده است.
این مقام مسئول نهاد امدادی گفته که با وزیر اقتصاد طالبان که مرجع صدور دستور ممنوعیت کار زنان در موسسات است، گفتگو کرده است.
پس از منع کار زنان در موسسات، شماری از نهادهای امدادی اعلام کردند که فعالیت خود را در افغانستان متوقف کردهاند.
آقای اگلند گفته در صورتی که زنان اجازه کار داشته باشند، طبق رسوم و ارزشهای افغانستان در همکاری با آنها فعالیتهای خود را از سر خواهند گرفت.
طالبان از زمان به دست گرفتن قدرت، محدودیتهای فزایندهای را به طور گسترده بر زنان و دختران افغانستان تحمیل کردهاند. این قوانین برخورداری زنان را از حقوق اساسی شان، از جمله حق انتخاب پوشش، گشت و گذار، کار و تحصیل باز میدارد.
نهادهای حقوق بشری اعمال طالبان علیه زنان را مصداق بارزی از آپارتاید جنسیتی خوانده و گفتهاند که این گروه در صدد حذف زنان از زندگی اجتماعی هستند.