واکنش مردم به لغو مسابقه کریکت با استرالیا: امیدواریم طالبان به دختران اجازه تحصیل بدهند

برخی از هواداران کریکت در کابل میگویند از اینکه نمیتوانند مسابقه افغانستان با استرالیا را ببینند، ناامید شدهاند. نورالله امیری، از شهروندان کابل به رویترز گفت که از لغو این مسابقه غمگین است، اما امیدوار است که طالبان در نهایت به همه دختران اجازه دهند به مکتب و دانشگاه بروند.
آقای امیری که یک فروشنده است، گفت: «آنها (طالبان) باید به این مسائل فکر کنند و باید حرف ملت را بشنوند. ما از خیلی وقت پیش منتظر این بازی بودیم... در این دوران سختی که مردم با چالش روبرو هستند و شغلی ندارند، این مسابقه مایه خوشحالی خوبی بود و می توانست لبخند را بر لبان مردم بیاورد.»
عبدالله ۲۵ ساله که میوه فروشی دارد گفت: «تصمیم استرالیا ما را بسیار ناامید کرد.»

با وجود چندین دهه خشونت و جنگ، افغانستان طرفداران پرشور و گسترده بازی کریکت دارد.
تیم کریکت استرالیا مسابقه یک روزهاش با تیم کریکت افغانستان را بهدلیل محدودیتهای طالبان بر زنان، لغو کرده است.
این مسابقه قرار بود دو ماه دیگر در امارات متحده عربی برگزار شود.
کریکت بورد افغانستان (ACB) از تصمیم استرالیا انتقاد کرده و گفته است که این کشور منافع سیاسی را بر اخلاق ورزشی ترجیح داده و کریکت به آموزش و توسعه اجتماعی در کشور کمک کرده است.
اما نیک هاکلی، مدیر اجرایی کریکت استرالیا، از این تصمیم دفاع کرد و گفت که "حقوق بشر " سیاست نیست.
برخی از ورزشکاران زن افغان و علاقهمندان به ورزش با این تصمیم استرالیا موافق اند.
پریسا عارف، مربی سابق تیم فوتبال دختران گفت: "خوشحالم که دنیا چنین تصمیمی می گیرد تا از ما حمایت کند. من به عنوان یک ورزشکار بسیار خوشحالم، زیرا اگر نتوانم حقوق خود را داشته باشم، چگونه می توانم با چنین تصمیمی مخالف باشم."
استرالیا قرار بود در نوامبر ۲۰۲۱ یک مسابقه آزمایشی را با افغانستان برگزار کند اما پس از به دست گرفتن قدرت توسط طالبان در ماه آگست همان سال، این بازی به تعویق افتاد.
طالبان از آن زمان بسیاری از مکاتب دخترانه را تعطیل کردند و در ماه دسامبر ورود دانشجویان دختر به دانشگاهها را منع کردند و در ۲۴ همین ماه زنان را تا اطلاع ثانوی از کار کردن در سازمانهای غیر دولتی منع کرد.
طالبان در دور اول حکومت خود از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، آموزش دختران را تا حد زيادي ممنوع كردند.