

صدها حقوقدان افغانستان در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل و دیگر نهادهای بینالمللی خواستار وضع تحریمهای هدفمند علیه رهبران طالبان شدند.
آنها گفتهاند اقدامات اخیر طالبان، افغانستان را به سمت دورهای تاریک میبرد و باید در برابر آن اقدام شود.
در نامهای که بیش از ۹۰۰ شخصیت و نهاد در پای آن امضا کردهاند آمده است که ممنوعیت حضور زنان در دانشگاهها و موسسات غیر دولتی، ضربه سنگین دیگری به زنان و دختران افغانستان وارد میکند.
به گفته آنان، ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان یک پدیده بیسابقه است.
در نامه آمده است که تمام مکانیسمهای حقوق بشر سازمان ملل که افغانستان عضویت آنها را دارد، محرومیت دختران از آموزش را نقض مستقیم حقوق بشری میداند.
حقوقدانان افغانستان همچنین تصمیم طالبان به ممنوعیت آموزش را خلاف قوانین برآمده از متون اسلامی عنوان کردهاند.
در نامه آمده است: «طالبان حدود ۱۶ ماه فرصت داشتند تا به نگرانیها در ارتباط به پوشش، فراهم کردن محیط آموزشی، تدارکات و دیگر مسایل رسیدگی کنند.»
در نامه تاکید شده که بر خلاف ادعای طالبان، هیچ مانع سنتی یا فرهنگی در برابر آموزش دختران در جامعه افغانستان وجود ندارد.
حقوقدانان افغانستان علاوه بر این، ممنوعیت کار زنان در موسسات غیردولتی را محکوم کردهاند و گفتهاند که این اقدام اثرات بدی بر روند ارایه کمکهای بشردوستانه میگذارد.
در نامه همچنین آورده شده که جامعه جهانی مسئولیت قابل توجهی در قبال وضعیت جاری در افغانستان دارد. اقدام نکردن در برابر اقدامات طالبان، میتواند منجر به آپارتاید جنسیتی و فاجعهای شود که جهان قادر به مهار آن نخواهد بود.
فعالان افزودند گروههای افراطی دیگر در حال نظاره واکنش جهان به عملکرد طالبان هستند و اقدام نکردن، آنها را جسورتر خواهد کرد.
حقوقدانان همچنین از سازمان همکاریهای اسلامی خواستهاند که فورا مناظره رهبران مذهبی را به منظور صدور یک فتوا برای توجیه حق آموزش برای دختران برگزار کند.