طالبان از ایلان ماسک تیک آبی می‌خرند و به‌ آن فخر می‌فروشند

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۷

از زمانی که ایلان ماسک، مالک جدید توییتر، تیک آبی این شبکه اجتماعی را به فروش گذاشته، افراد و مقام‌های طالبان هم برای خود تیک آبی می‌خرند، به آن فخر می‌فروشند و به همدیگر تبریک می‌گویند.

این نشانه،‌ پیش از آمدن ماسک به توییتر، یک علامت معتبر و برای تایید هویت افراد سرشناس بود.

میلیاردر امریکایی با خرید بخش عمده سهام توییتر در ماه نوامبر، اعلام کرد کاربرانی که می‌خواهند در کنار نام خود تیک آبی داشته باشند، از این پس باید ماهانه هشت دالر بپردازند.

امکان تایید یا وریفای کردن هویت کاربران که در سال ۲۰۰۹ از توییتر شروع شد،‌ در سال‌های بعد به دیگر شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرم و تیک‌تاک هم راه یافت. اما اکنون شبکه مبتکر این طرح، دیگر این تیک را نشانه اعتبار حساب و تایید هویت دارنده آن نمی‌داند.

کسانی که تاکنون نمی‌توانستند معیارهای توییتر برای گرفتن تیک آبی را برآورده کنند، حالا می‌توانند آن را در ازای پول ماهانه، بخرند.

یکی از آن‌ها، کاربری است که خود را جنرال مبین معرفی می‌کند و از افراد نزدیک به گروه طالبان در شبکه‌های اجتماعی است.

او که به تازگی توانسته با پرداخت پول ماهانه،‌ تیک آبی بخرد، روز سه‌شنبه در توییتی نوشت: ایلان ماسک به ما وعده داده که همه کارها درست می‌شود.

شماری از اعضای گروه طالبان و حامیان آن، در زیر این پست به او بابت گرفتن تیک آبی تبریک گفته‌اند.

تیک آبی مبارک - تبریک یک کاربر حامی طالبان به کسی که به‌تازگی تیک آبی خریده است

یک کاربر هم به صاحب این حساب گفته است: مبین صاحب، به جای اینکه ماهی هشت دالر بابت این نشانه آبی به انگلیسی‌ها (که البته منظورش خارجی‌هاست) بدهی، همین پول را به فقرا می‌دادی.

در حالی که افراد و مقام‌های طالبان از دیرباز فعالیت گسترده‌ای در توییتر داشته و از این شبکه اجتماعی برای تبلیغ دیدگاه‌های افراطی و اعمال خشونت‌آمیز خود استفاده می‌کرده‌اند، شرکت متا، مالک فیسبوک و اینستاگرم، فعالیت طالبان، حامیان آن‌ها و هر کسی که برای این گروه تبلیغ کند، ممنوع کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
بحث روز
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها