استادان دانشگاهها: اگر اقدامات تنبیهی بیشتر نشود اعمال "سرکوبگرانه طالبان" ادامه مییابد

وزیر تحصیلات عالی حکومت پیشین و شماری از استادان دانشگاههای افغانستان در نامه سرگشاده به دبیر کل ملل متحد، خواهان فشار بیشتر بر طالبان شدند. نویسندگان این نامه از جامعه جهانی خواستند با افزایش اقدامات تنبیهی، طالبان را وادار کند «محدودیتهای بیشمار» علیه زنان را کنار بگذارد.
در این نامه آمده است: «زنان باید آزادانه کار و سفر کنند و دختران باید به درسشان در مکتب و دانشگاه ادامه دهند.»
نویسندگان نامه همچنین از سازمان ملل خواستند که تمام حمایتهای مستقیم و غیر مستقیم از طالبان را متوقف کند.
در بخشی از نامه آمده است: «آنها(طالبان) باید در قبال اعمال غیر قانونی خود مسئول شناخته شوند و در چارچوب قوانین بینالمللی حقوق بشر تحت فشار و تحریمهای بیشتری قرار گیرند. جامعه جهانی با وعدههای کاذب طالبان بیش از یک سال و نیم منتظر است تا آنها به حقوق بشر احترام بگذارد."
براساس این نامه، طالبان از زمان تسلط بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱، بیش از ۳۰ فرمان صادر کردهاند که تمام جنبههای زندگی زنان را هدف قرار می دهد.
در نامه همچنین آمده که طالبان تقریبا تمام استندردهای حقوق بشر را نادیده میگیرند و زمان آن رسیده است که تلاشها برای اطمینان از پاسخگویی این گروه در مورد نقض قوانین بینالمللی افزایش یابد.
عباس بصیر، وزیر تحصیلات عالی حکومت پیشین از سفر اخیر امینه محمد، معاون دبیر کل سازمان ملل به افغانستان استقبال کرده اما گفته است که طالبان به تعامل و گفتگو باور ندارند و باید جامعه جهانی در کنار زنان و دختران افغانستان ایستاد شود و از آنان حمایت کند.
در این نامه هشدار داده شده است که اگر جامعه جهانی اقدامات تنبیهی بیشتر را در پیش نگیرد، ممکن است اعمال "سرکوبگرانه طالبان" ادامه یابد.
تاکنون طالبان به خواست جامعه جهانی و مردم افغانستان مبنی بر لغو محدودیتها بر زنان پاسخ مثبت نداده است.