

شماری از فعالان زن در شهر استانبول ترکیه، علیه محدودیتهای طالبان بر زنان در افغانستان، گردهمایی اعتراضی برگزار کردند.
این زنان خواهان اقدامهای عملی جامعه جهانی علیه طالبان شدند، اما گفتند که جهان نباید زیر نام "ناگزیری یا تعامل با طالبان" با حقوق زنان در افغانستان معامله کند.
این زنان در همایشی زیر عنوان" پاسداری از رستاخیز زنان افغانستان" گفتند که وضعیت زنان در افغانستان با گذشت هر روز بدتر میشود و آنان از ابتداییترین حقوق شان محروم اند.
اشتراک کنندگان این نشست ابراز نگرانی کردند که نشانههای از پذیرش وضعیت کنونی زنان در افغانستان از سوی جامعه جهانی و جریانهای سیاسی دیده میشود.
در قطعنامه این نشست آمده است: "نگرانیها زمانی بیشتر و جدیتر میشود که نشانههایی از عادی سازی و در نهایت پذیرش وضعیت کنونی زنان افغانستان از سوی جامعه جهانی، نهادهای بینالمللی وحتی احزاب وتشکلهای سیاسی افغانستان دیده میشود."
آنان گفتند در حالیکه زنان از "تمامی حقوق شان" محروم اند اما جامعه جهانی تنها بر حق آموزش زنان تاکید دارند که به گفته آنان برای زنان افغانستان "خطرناک" است.
این زنان از جامعه جهانی خواسته که حقوق اساسی زنان و یا بخشی از آن را بعنوان ناگزیری ویا تعامل با طالبان "معامله" نکند؛ زیرا به گفته این زنان توافق با طالبان و عملی شدن خواست این گروه، به معنای به رسمیت شناختن بخشی از محرومیت زنان و تبدیل کردن آن به قانون نانوشته، پذیرفته شده است.
آنان همچنین از جریانهای سیاسی افغانستان خواستند که در شرایط کنونی حقوق اساسی زنان را نادیده نگیرند و زنان باید در ساختارهای تصمیم گیری نقش داشته باشند.
این نخستین بار است که ترکیه اجازه برگزاری چنین گردهمایی سیاسی را به زنان معترض افغان میهد.
این گردهمآیی روز یکشنبه به ابتکار راحله دوستم، دختر مارشال عبدالرشید دوستم، معاون اسبق ریاستجمهور حکومت پیشین برگزار شده بود.