صالح انتقادهای وزیر خارجه ترامپ از اشرف غنی را «ابردروغ» خواند

چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۰۵

معاون سابق اشرف غنی حرف‌های مایک پامپئو در مورد نقش غنی در سقوط دولت پیشین را «ابردروغ» توصیف نمود.

امرالله صالح گفت قصد دفاع از اشرف غنی را ندارد، اما حکومت غنی «مانع صلح نبود.» او این انتقاد وزیر خارجه سابق امریکا را رد کرد که فساد و بی‌کفایتی حکومت غنی باعث فروپاشی دولت شد.

امرالله صالح در رشته توییتی، بار دیگر امریکا را متهم کرد که «در تعامل پنهانی با پاکستان و آشکار با طالبان» افغانستان را به «کام روالپندی» انداخت. او افغان‌هایی را که روی نقش اشرف غنی و تیمش در سقوط حکومت انگشت می‌گذارند، «غافل‌های وطنی» خواند.

کتاب خاطرات پامپئو روز پنجشنبه روانه بازار کتاب شد. او در این کتاب با لحن تند و تحقیرآمیزی، اشرف غنی را «بدترین» رهبر و «متقلب تمام عیار» توصیف نموده است.

پامپئو نوشت که وقتی مذاکرات صلح با طالبان شدت گرفت، اشرف غنی همیشه یک مشکل بر سر راه مذاکرات بود.

اشرف غنی برخلاف امریکایی‌ها بر انتقال قدرت و شرکت طالبان در انتخابات تاکید داشت. صالح نوشت که «انتخابات و حفظ ارزش‌ها قیمت داشت و [امریکایی‌ها] حاضر نبودند این قیمت را بپردازند.‌»

کاخ سفید امیدوار بود که حکومت بعدی با اشتراک طالبان، در اثر مذاکرات تمام جریان‌های سیاسی به وجود بیاید. اما، خروج نیروهای خارجی و فروپاشی سریع حکومت غنی به دلیل شکست ارتش در برابر طالبان، به این طرح مجال نداد.

پامپئو در کتاب خود نوشت که اشرف غنی یک «رهبر فاقد اعتبار» و حکومتش غرق در فساد بود. صالح بدون اشاره به موجودیت فساد گسترده در حکومت غنی، در عوض شرکت های امریکایی متصل به مقامات حکومت ترامپ را به فساد در افغانستان متهم کرده است.

سازمان جهانی شفافیت در گزارشی در آخرین ماه‌های حکومت اشرف غنی گفت که افغانستان جز ۲۰ دولت فاسد جهان هست.

وزیر خارجه سابق ترامپ در کتابش اشرف غنی و عبدالله عبدالله، رقیب سیاسی غنی، را متهم کرد که به باندهای فساد اجازه دادند که میلیون‌ها دالر از کمک‌های امریکا را دزدی کنند.

حکومت غنی پس از اعلام رسمی تاریخ خروج نیروهای امریکایی از افغانستان توسط حکومت ترامپ گفت که بدون حضور امریکا هم از خود در برابر طالبان دفاع کرده می‌تواند. زلمی خلیلزاد، مسئول مذاکرات امریکا با طالبان، روز چهارشنبه در توییتر نوشت که رئیس‌جمهور پیشین تصور نمی کرد امریکایی ها در تاریخ مقرر از افغانستان بیرون شوند.

به نظر می‌آید که اشرف غنی تصور می‌کرد با پیروزی بایدن و بزرگ شدن تهدید طالبان، از جمله احتمال سقوط افغانستان، در برنامه خروج نیروهای امریکایی تاخیر به وجود می‌آید. این تصمیم می‌توانست به ادامه جنگ و حمایت امریکا از ارتش افغانستان که از لحاظ تسلیحاتی و تکنیکی به آن وابسته بود، کمک کند.

خلیلزاد روز چهارشنبه در توییتر نوشت: « رئیس‌جمهور غنی احساس می‌کرد که علی‌رغم آنچه هر دو حکومت [ترامپ و بایدن] در مورد خروج امریکا به او گفته بودند، ایالات متحده حضور نظامی قوی خود را در افغانستان حفظ می‌کند.»

خلیلزاد این برداشت غنی را «اشتباه تاسف‌بار» خواند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.