

منیر اکرم یک روز پس از نشر اظهارات جنجالبرانگیز درباره آموزش دختران میگوید در گفتههایش هیچ بیاحترامی به فرهنگ پشتونها وجود نداشت و این فرهنگ بسیار مترقی و سزاوار احترام است.
آقای اکرم میگوید از اینکه اظهاراتش اشتباه برداشت شده و احساسات برخی را جریحهدار کرده، متاسف است.
نماینده ویژه پاکستان در سازمان ملل روز پنجشنبه به روزنامه دان گفت که او در اظهاراتش در نشست سازمان ملل، به «دیدگاه خاص یک اقلیت کوچک» که منجر به وضع محدودیتها بر زنان شده، اشاره کرده است، نه فرهنگ پشتونها.
این مقام پاکستانی روز چهارشنبه در یک نشست سازمان ملل گفت که ممنوعیت آموزش و کار زنان توسط طالبان در افغانستان، بحثی دینی نیست و ریشه در فرهنگ پشتونها دارد. به گفته او این فرهنگ پشتونهاست که زنان در خانه بمانند؛ فرهنگی که صدها سال تغییر نکرده است.
اظهارات آقای اکرم در افغانستان و پاکستان واکنشهای تندی را برانگیخته است.
شماری از شهروندان افغانستان این اظهارات را «توهین به فرهنگ پشتونها» خواندهاند.
اشرف حیدری، سفیر افغانستان در سریلانکا با اشاره به اظهارات این مقام پاکستانی، ادعا کرد که منیر اکرم عمداً از نکوهش ایدئولوژی افراطی طالبان در زمنیه آپارتاید جنسیتی در افغانستان، خودداری میکند.
شاهمحمود میاخیل، معاون وزارت دفاع حکومت پیشین افغانستان نیز در واکنشی گفته است که بازی با ورق قومی یا ایجاد روایت نادرست عمل «شرمآور» است.
طالبان در بیش از یک و نیم سال گذشته، محدودیتهای سختگیرانهای بر زنان و دختران وضع کرده است. در حال حاضر، مکاتب بالاتر از صنف شش و دانشگاهها به روی دختران توسط این گروه بسته شده است.
طالبان زنان را از کار در موسسات غیردولتی نیز منع کرده است.