گزارش مجله وایرد؛ ممنوعشدن تیکتاک از بازار داغ انفلونسرها در افغانستان نکاسته است
مجله فناوری «وایرد» گزارش داد که به رغم ممنوعیت و فلتر شدن تیکتاک توسط طالبان و بحران اقتصادی افغانستان، بازار انفلونسرها در تیکتاک گرم است. انفلونسرهای افغان به این مجله گفتند که علاقه کاربران مشتاق به آنها اجازه میدهد تا در شرایط دشوار اقتصادی نیز پول خوبی بدست آورند.
فیسبوک برای مدت زیادی محبوبترین برنامه دنیای مجازی در افغانستان بود. تیکتاک جایگزین فیسبوک نشده است، اما میان جوانان افغانستان خیلی جایش را باز کرده است.
به نوشته وایرد، الگوریتم ساده این برنامه جوانان زیادی را ساعتها مشغول نگه میدارد. افراد تاثیرگذار یا انفلونسرها از یافتن فالور زیاد در تیکتاک راضی هستند.
نجیب، یکی از انفلونسرها، به وایرد گفت که با چند شرکت مخابراتی، فروش تیلفون و نوشابه قرارداد بسته است تا تولیدات و خدمات شان را در تیکتاک تبلیغ کند.
به نظر او تیکتاک پایگاه بهتری برای تبلیغ است، زیرا با ۱۰۰ دالر در فیسبوک فقط میتوان به ۵۰ هزار نفر دسترسی یافت. اما همین مبلغ میتواند تولیدات یا خدمات یک شرکت را برای ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار کاربر تیکتاک تبلیغ کند.
این شبکه اجتماعی توسط طالبان مسدود شده است، اما جوانان با استفاده از ویپیانها محدودیتها را دور میزنند.بقول یکی از انفلونسرها، طالبان نیز در تیکتاک حساب دارند و به نفع خود تبلیغ میکنند.
ویدیوهای کوتاه تیکتاک، اینترنت و زمان زیادی برای تماشا نمیخواهند. از آنجا که قیمت اینترنت در افغانستان خیلی بلند است، تیکتاک توانسته است این امکان را به جوانان بدهد که در زمان کم و با ظرفیت پایین اینترنت، فیلمهای کوتاهی را که انفلونسرهای محبوب آنها میگذارند، تماشا کنند.
وایرد نوشت که جوانان در افغانستانی که شب و روز جز خبرهای ناخوشایند شنیده نمیشود، از تیکتاک برای گریز از رنج عمیق اجتماعی و اقتصادی استفاده میکنند.
آنها میخواهند دور از چهرهها و سیاستهای خشن طالبانی، به گوشهای بخزند و در دنیای کوچک و دلخواه خودشان زندگی کنند - و این گوشه همان تیکتاک است.