

پنج جنگجوی سابق طالبان که اکنون کارمند حکومت و افسران پولیس این گروه شدهاند در مصاحبه با شبکه تحلیلگران افغانستان میگویند که در زندگی شهری با دشواری رو به رو هستند.
این جنگجویان میگویند که برای «دوران جهاد» دلتنگ شدهاند و از روی بیکاری مجبورند زمان را در توییتر سپری کنند.
آنها گفتهاند که در زمان جنگ، اوقات فراغت خود را آنگونه که دوست داشتند سپری میکردند، اما اکنون پشت میز اداری گیر کردهاند و از کارهای خستهکننده و ساعات اداری طولانی گلایه دارند.
طالبان جنگ دو دهه گذشته خود علیه حکومت پیشین و نیروهای خارجی را «جهاد» میخوانند.
حذیفه، یک تک تیرانداز سابق طالبان گفته است که زندگی در طول جنگ ساده و آزاد بود. او گفت: «تنها چیزی که باید با آن سر و کار داشتیم، برنامهریزی برای حمله به دشمن و عقبنشینی بود. مردم از ما توقع زیادی نداشتند و ما مسئولیت کمی در قبال آنها داشتیم، در حالی که حالا اگر کسی گرسنه باشد، ما را مسئول مستقیم آن میداند.»
او میگوید که جنگجویان طالب قبلاً محدودیتی نداشتند، اما حالا مجبورند یک جا بنشینند و هر روز کارهای تکراری را انجام بدهند.
عبدالنافی ۲۵ ساله، عضو دیگر طالبان میگوید: «در وزارت ما، کار کمی برای من وجود دارد. بنابراین، بیشتر وقتم را در توییتر میگذرانم. ما به اینترنت پرسرعت متصل هستیم و بسیاری از مجاهدین، از جمله من، به اینترنت، به ویژه توییتر معتاد هستیم.»
یکی از مصاحبهشوندگان به نام کامران میگوید که از شغلش راضی است اما اغلب اوقات برای دوران جنگ دلتنگ میشود. او میگوید «که در زمان جهاد، هر دقیقه از زندگی ما عبادت محسوب میشد.»
او میگوید با پایان جنگ، اوضاع برای جنگجویان طالب پیچیدهتر شده و حالا ممکن است که آنان در برخورد با زندگی شهری و تجملات اغوا شوند.
یکی دیگر از مصاحبهشوندگان نیز به شبکه تحلیلگران گفته است: «حالا اگر شکایت کنیم یا سر کار نیاییم یا قوانین را رعایت نکنیم، حقوق ما را قطع میکنند.»
به گفته او حالا پس از پایان جنگ، طالبان میتواند افراد جایگزین بیشماری را پیدا کند تا در ازای دریافت حقوق با آنها کار کنند.