

ایلان ماسک با ریتوییت بخشی از مقاله تلگراف نوشته است که طالبان با نشر ویدیوهای زنده در رسانههای مجازی روزگذرانی میکنند.
روزنامه بریتانیایی تلگراف روز دوشنبه در مطلبی نوشت طالبان که بعد از دو دهه جنگ با روزمرگی زندگی شهری دست و پنجه نرم میکنند، به توییتر وابسته شدهاند.
تلگراف افزوده است که طالبان که روستاهایشان را رها کرده و وارد کابل شدهاند، از ترافیک خسته شده، از جرایم خیابانی هراس دارند و در توییتر روزگار میگذرانند.
در واکنش به توییت ایلان ماسک، محمد جلال، از اعضای طالبان نوشته که افغانستان دارای ذخایر لیتیومی است که ارزش آن یک تریلیون دالر یا بیشتر تخمین زده میشود.
او افزوده که لیتیوم موجود در افغانستان جزء حیاتی باتریهای با ظرفیت بالا برای وسایل الکتریکی است.
محمد جلال از ایلان ماسک خواسته است که بیاید در افغانستان سرمایه گذاری کند.
حبیبخان، خبرنگار و از فعالان مدنی شناخته شده افغان در واکنش به توییت ایلان ماسک در توییتر خود نوشت: «طالبان در حال تمجید از بمبگذاریهای انتحاری و ترویج تروریسم بر روی پلتفرم شما هستند.» او افزوده که توییتر به ستون فقرات فعالیت طالبان تبدیل شده است.
این روزنامهنگار از ایلان ماسک خواسته که به افغانستان لطف کرده و دسترسی طالبان را به توییتر متوقف کند.
توجه ایلان ماسک، مالک توییتر به فعالیت طالبان در این پلتفرم اجتماعی در حالی است که در ماههای گذشته کارزار گسترده علیه فعالیت این گروه در توییتر به راه افتاده بود. فعالان شبکههای اجتماعی با راه اندازی هشتک طالبان را بند کنید، #BanTaliban از ایلان ماسک خواستهاند تا مانع فعالیت طالبان در توییتر شود.
اما برخلاف انتظار، ایلان ماسک دسترسی طالبان به توییتر را قطع نکرد. در همان حال، در اقدامی که واکنش گسترده کاربران شبکههای اجتماعی را برانگیخت، شماری از اعضای طالبان اقدام به خرید تیک آبی در توییتر کردند.
طالبان هم در طول دو دهه جنگ با نیروهای بینالمللی و ارتش حکومت قبلی و همچنان بعد از سقوط کابل، از شبکههای اجتماعی به عنوان ابزاری برای نشر افکار، خبرها و فعالیتهای خود استفاده کردهاند.
سرعت به روز رسانی خبرهای این گروه در شبکههای اجتماعی در مواردی به مراتب سریعتر از سخنگویان حکومت پیشین أفغانستان بوده است.