

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان روز یکشنبه با برگزاری نشستی با حضور شماری از رهبران احزاب سیاسی مخالف طالبان «طرح نجات کشور از بحران» را منتشر کرد.
براساس این طرح، در مرحله نخست باید مذاکراتی در سطح ملی برگزار شود تا چتر واحد میان نیروهای مطرح سیاسی مخالف طالبان ایجاد شود.
در طرح آمده است که نیروهای سیاسی مخالف طالبان، باید روی چهارچوب کاری مشترک برای نجات کشور، نقشه راه گذار از بحران و نظام آینده کشور توافق کنند.
این طرح همچنین خواهان تعیین آدرس مشخص به منظور تامین و تسهیل ارتباط با همه طرفهای دخیل و موثر در سطح بینالمللی و سازمان ملل متحد شده است.
در «طرح نجات کشور از بحران» از سازمان ملل متحد خواسته شده است درک واحدی از وضعیت افغانستان و پیامدهای ناگوار آن بر مردم، منطقه و جهان با توجه به حضور روزافزون گروههای افراطی و تروریست در خاک افغانستان ایجاد کند.
از سازمان ملل همچنین درخواست شده است که میان کشورهای همسایه، منطقه و جهان برای اعاده ثبات در افغانستان و بیرون کردن این کشور از محل تقابل منافع کشورهای ذینفع و به وجود آوردن اراده جمعی در راستای حل سیاسی بحران افغانستان کار کند.
همچنین از این سازمان خواسته شده است که در راستای جلب حمایت گروه طالبان و جریانهای مطرح مخالف طالبان از نقشه راهی که شورای مقاومت ملی افغانستان پیشنهاد داده است، تلاش کند.
از جامعه جهانی همچنین خواسته شده تا یک دفتر مرکزی و دفاتر نمایندگی این جبهه را برای جریانهای مخالف سیاسی طالبان در شماری از کشورهای جهان ایجاد کند.
طرح نجات کشور از بحران خواهان انتخاب هیاتهای مذاکرهکنندهای از سوی طالبان و جریانهای مخالف این گروه شده است.
تعیین محل گفتگو میان طالبان و مخالفان این گروه در یک کشور بیطرف و تعیین زمان آغاز گفتگوها از دیگر پیشنهادات این طرح است.
از سازمان ملل و جامعه جهانی درخواست شده است که به منظور تمکین طالبان به پیشنهادات این طرح، فشارهای خود را بر این گروه افزایش دهند.
در این طرح گزینههایی پیشنهاد شده است که اگر طالبان از پذیرش خواستهای برحق مردم افغانستان و راهحل سیاسی امتناع ورزند، جامعه جهانی و سازمان ملل از آن استفاده کند.
گفته شده است در صورتی که طالبان آماده گفتگو نشوند، باید مقاومت ملی در سرتاسر ولایات به عنوان گزینه مشروع برای دفاع از حقوق مردم و نجات کشور، به طور روشمند تقویت و گسترش یابد.
این شورا همچنین راهاندازی اعتراضات جمعی و نافرمانیهای مدنی و فلج ساختن اداره طالبان در مرکز و ولایات به گونهای که مردم از آن آسیب نبینند را پیشنهاد کرده است.
این طرح در کنار حمایت از مقاومت مسلحانه، راهاندازی اعتراضات گسترده و نافرمانی مدنی، پیشنهاد داده که با جریانهای میانهرو و باورمند به مصالحه ملی در میان گروه طالبان وار تعامل شود.
شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان از جامعه جهانی خواسته دولت طالبان را به رسمیت نشناسد و ارسال کمکها به افغانستان را به گونهای قطع کند که مردم این کشور از آن متضرر نشوند.