

همزمان با مخالفت طالبان با نوروز، این جشن ملی برای نخستین بار با بیتوجهی گسترده سفارتهای افغانستان در خارج رو برو شد.
از میان دهها سفارت و نمایندگی افغانستان، تنها سفارتها در اسپانیا، پولند، تاجیکستان، اتریش، کانادا و استرالیا مراسمی برای نوروز داشته یا آن را تبریک گفتهاند.
نوروز از دیرباز در افغانستان رخصتی عمومی بوده و جشنهایی در داخل و نمایندگیهای این کشور در خارج به مناسبت شروع سال نو خورشیدی برگزار میشده است.
از میان سفارتها و نمایندگیهای دیپلوماتیک افغانستان که هنوز در اختیار دیپلوماتهای حکومت پیشین است و تنها سنگرهای باقیمانده در دست جمهوریت شمرده میشود، فقط سفارتهای افغانستان در مادرید، وارسا، دوشنبه و ویانا، تصاویری از جشن نوروزی سال ۱۴۰۲ خود را منتشر کردهاند.
جشن نوروزی سفارت افغانستان در وارسا
سفارتهای افغانستان در کانبرا و اوتاوا، پایتختهای استرالیا و کانادا و همچنین نمایندگی افغانستان در ژنو هم، در پیامهایی در صفحههای اجتماعی خود، سال نو خورشیدی و جشن نوروز را به مردم افغانستان شادباش گفتهاند.
برخی دیگر از سفارتهای افغانستان، فقط در اطلاعیههای در روی صفحههای خود، از رخصتی نوروز خبر دادهاند.
آخرین پست فیسبوکی سفارت افغانستان در پاریس، بدون اشاره به جشن باستانی نوروز، از تغییر ساعات کاری این نمایندگی در روزهای ماه رمضان خبر میدهد.
این سکوت گسترده در برابر جشن ملی نوروز در حالی است که بسیاری از این سفارتها، از جمله در لندن، برلین و پاریس، هنوز درآمدهای کنسولی دارند و معاش دریافت میکنند.
گروه طالبان امسال به گونه گسترده در برابر جشن ملی نوروز موضع گرفت و آن را غیراسلامی اعلام کرد.
میله نوروزی سفارت افغانستان در مادرید
افراد طالبان در شهرهای مختلف، جلوی گردهماییهای نوروزی مردم را گرفتند. وزارت امر به معروف و نهی از منکر این گروه نیز مردم را تهدید کرد که اگر نوروز را تبریک بگویند "از دایره اسلام خارج میشوند".
با وجود سکوت اکثر نمایندگیهای دیپلوماتیک افغانستان در جشن نوروز، رهبران پیشین این کشور مانند محمد اشرف غنی، عبدالله عبدالله و حامد کرزی، در پیامهایی سال نو را به مردم این کشور شادباش گفتند.