

گروهی از خبرنگاران افغانستان در نامهای سرگشاده به دبیرکل سازمان ملل، خواستار حمایت این سازمان از آزادی بیان و امنیت خبرنگاران شده است.
نویسندگان نامه ضمن طرح درخواستهایی از آنتونیو گوترش، نوشتهاند: «افغانستان به جهنم رسانهای و محلی کاملا تاریک تبدیل شده است.»
به نوشته نویسندگان نامه، ۳۷۸ رسانه در افغانستان، که ۶۰ درصد رسانههای این کشور را تشکیل میدهند، بسته شدهاند یا در آستانه مسدود شدن قرار گرفتهاند.
نامه با اشاره به مجبور شدن شماری از خبرنگاران به خروج از کشور، افزوده که آنها در کشورهای گوناگونی سرگردان هستند.
براساس این نامه، برخی از خبرنگاران در ایران و پاکستان مجبور شدهاند برای پر کردن شکم فرزندان خود کلیههای خود را بفروشند. نویسندگان نامه تأکید کردهاند که شواهد و مدارک معتبری در این مورد به دست دارند.
نویسندگان نامه افزودهاند خبرنگارانی که در افغانستان ماندهاند، با تهدید، تحقیر و شکنجههای سختی روبهرو هستند و تا اکنون، ۱۵۰ خبرنگار به دست طالبان بازداشت شده، آزار دیده یا تهدید و شکنجه شدهاند.
نامه افزوده که پنج خبرنگار در سال گذشته کشته و شماری دیگر ناپدید شدند.
به نوشته نویسندگان نامه، شبکههای تلویزیونی به دلیل وضع محدودیتهای شدید طالبان، در وضعیتی قرار گرفتهاند که بهتر است بسته شوند و رسانههای آنلاین با سانسور جدی مواجهند و روزنامههای هشت صبح و زاویه به همین دلیل مسدود شدند.
یکی از خواستهای اصلی نویسندگان نامه از دبیرکل سازمان ملل این است که «نقض آزادی بیان، آزادی رسانهها و حقوق دسترسی به اطلاعات در افغانستان باید به عنوان یک تراژی انسانی به رسمیت شناخته شود.»
خواست دیگر آنها این است که «باید به وضعیت اسفبار خبرنگاران زندانی در افغانستان، کشورهای همسایه و برخی کشورهای ثالث دیگر توجه شود تا جان و کرامت آنان حفظ شود.»
آنها همچنین خواستار انتقال «خبرنگاران سرگردان در کشورهای همسایه افغانستان از جمله ایران، پاکستان و هند به مکانهای امن» شدهاند.
نویسندگان نامه از آنتونیو گوترش خواستهاند که زمینه آن را فراهم کند که «به نهادهای حامی و مدافع خبرنگاران افغانستان توجه شود و از این سازمانها حمایت کامل صورت گیرد.»