• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

گماشته طالبان در بانک مرکزی افغانستان: بانکداری سنتی را به بانکداری اسلامی تغییر می‌دهیم

۹ حمل ۱۴۰۲، ۱۲:۴۳ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۳:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

گماشته جدید طالبان در بانک مرکزی افغانستان اعلام کرده است که «تغییر نظام بانکداری سنتی به نظام بانکداری اسلامی» در دستور کار او قرار دارد. هدایت‌الله بدری که هفته پیش به این مقام گماشته شد، گفته است که «گام‌های اولیه» در راستای "اسلامی کردن" بانکداری افغانستان برداشته شده است.

هنوز مشخص نیست که این مقام طالبان چه تغییراتی در نظام بانکی خواهد آورد تا «بانکداری سنتی» به گفته او به «بانکداری اسلامی» تغییر کند. همچنین روشن نیست که آیا قوانین حکومت پیشین اجرا خواهد شد یا نه.

بانک‌های افغانستان پیش از این هم خدماتی تحت عنوان «بانکداری اسلامی» ارائه می‌کردند.

به نظر می‌رسد که ویژگی اصلی بانکداری اسلامی حذف «بهره بانکی» به عنوان «سود» و «ربا» باشد که از نظر این گروه جواز شرعی ندارد.

در بانکداری اسلامی عنوان‌های دیگری مانند «مضاربه» و «مزارعه» جایگزین بهره بانکی می‌شود.

در «مضاربه» و «مزارعه» میزان بهره قابل پرداخت از پیش تعیین نمی‌شود تا «ربا» و «سود» محسوب نشود و از دیدگاه شرعی «حرام» نباشد.

در صورتی که این روش بانکداری در نظام بانکی افغانستان اجرا شود، دومین اقدام هدایت‌الله بدری در زمینه بانکی و مالی در نظام تحت حاکمیت طالبان خواهد بود.

این مقام طالبان که پیشتر وزیر مالیه این گروه بود، دو روز پیش مجوز فعالیت همه صرافی‌های انفرادی را لغو کرد. گفته شده که این کار باعث بیکاری حدود دوصد هزار نفر می‌شود.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

نمایندگان اوزبیکستان و سازمان بین‌المللی مهاجرت در مورد افغانستان گفت‌وگو کردند

۹ حمل ۱۴۰۲، ۱۲:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

عصمت‌الله ایرگاشیف، نماینده رئیس‌جمهور اوزبیکستان در امور افغانستان و زینال گاجی‌یف، هماهنگ‌کننده منطقه‌ای سازمان بین‌المللی مهاجرت، در تاشکند دیدار کردند. وزارت خارجه اوزبیکستان گفته که طرفین در این دیدار چشم‌انداز همکاری از جمله در مسائل افغانستان را مورد بررسی قرار دادند.

در خبرنامه آمده است که گاجی‌یف در این دیدار بر نقش اوزبیکستان در برقراری صلح بلندمدت و پایدار در افغانستان تاکید کرده است.

گفته شده عصمت‌الله ایرگاشیف نیز گزارشاتی را در مورد تلاش‌های اوزبیکستان برای کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان ارائه کرده است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان حضور فعال دارد و به مهاجرانی که از دیگر کشورها اخراج و به افغانستان بازگردانده می‌شوند کمک می‌کند.

در دیدار روز چهارشنبه نهم حمل، عصمت‌الله ایرگاشیف و زینال گاجی‌یف در مورد کمک‌های اقتصادی اوزبیکستان به سازمان بین‌المللی مهاجرت هم صحبت شد.

سازمان بین‌المللی مهاجرت می‌گوید که مهاجرانی که به افغانستان باز می‌گردند، از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها هستند.

کابینه طالبان: در هر صد کیلومتر شاهراه‌ها یک مسجد می‌سازیم

۹ حمل ۱۴۰۲، ۱۲:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

کابینه طالبان در بیست و نهمین نشست، به وزارت فواید عامه خود وظیفه داد که در مسیر شاهراه‌ها در هر صد کیلومتر یک مسجد بسازد. اداره امور طالبان روز چهارشنبه ۹ حمل، در بیانیه‌ای گفت که کابینه طالبان همچنین دستور داده که مالکان تانک‌های تیل در مسیر شاهراه‌ها، به ساخت مسجد ترغیب شوند.

کابینه طالبان گفته این مساجد باید به گونه جداگانه با امکانات ادای نماز برای زنان و مردان ساخته شود.

در این بیانیه همچنین گفته شده که وزارت ارشاد، حج و اوقاف طالبان موظف شده تا موقعیت‌های مناسب را برای ساخت مساجد در کابل انتخاب و به کابینه این گروه ارایه کند.

این تصمیم در جلسه کابینه طالبان، روز دوشنبه، ۷ حمل، به ریاست محمدحسن آخند، رئیس‌لوزاری این گروه گرفته شده است.

طلبان درباره هزینه ساخت این مساجد چیزی نگفته است.

طالبان در حالی از ساخت مسجد در مسیر شاهراه‌ها خبر می‌دهد که شاهراه‌ها به دلیل بمب بگذاری این گروه و کیفیت پائین تخریب شده است.

براساس گفته‌های مقامات حکومت پیشین افغانستان، طالبان با بمب‌گذاری پل‌های زیادی را در مسیر شاهراه‌ها تخریب کرده است.

سخنگوی جبهه مقاومت ملی: عملیات چریکی را در فصل جدید علیه طالبان آغاز کردیم

۹ حمل ۱۴۰۲، ۱۱:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

صبغت‌لله احمدی، سخنگوی جبهه مقاومت ملی از آغاز «عملیات چریکی» در «فصل جدید» علیه مواضع طالبان خبر داده است. آقای احمدی با پخش ویدئویی در توییتر، مدعی شده که نیروهای این جبهه دیشب به پاسگاه‌های مرکز تعلیمی نیروهای ویژه طالبان در پلچرخی کابل حمله کردند.

ویدئویی که سخنگوی جبهه مقاومت ملی پخش کرده، صدای درگیری شنیده می‌شود و تبادله گلوله دیده می‌شود، ولی موقعیت درگیری قابل تشخیص نیست.

سخنگوی جبهه مقاومت ملی افزوده که «تلفات دشمن زیاد است»، ولی آماری نداده است.

طالبان هنوز به این خبر واکنش نشان نداده است.

طالبان می‌گوید بیش از دو هزار مهاجر دیگر از ایران به افغانستان بازگشتند

۹ حمل ۱۴۰۲، ۱۰:۵۵ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان خبر داد که بیش از دو هزار مهاجر دیگر از ایران به افغانستان بازگشتند. این وزارت در خبرنامه‌ای گفته که این مهاجران از گذرگاه مرزی اسلام قلعه وارد افغانستان شدند. سازمان بین‌المللی مهاجرت به شماری از این افراد کمک‌ غذایی کرده است.

طالبان پیشتر خبر دادند که صدها زندانی هم از ایران به افغانستان منتقل شدند.

انتقال زندانیان و بازگشت مهاجران از ایران به افغانستان پس از گفت‌وگوهای اخیر مقام‌های طالبان با جمهوری اسلامی افزایش یافته است.

ایران در حال حاضر روابط نزدیکی با طالبان دارد و دیپلومات‌های این گروه در سفارت افغانستان در تهران را هم پذیرفته است.

نماینده امریکا به بازداشت رسول پارسی و مطیع‌الله ویسا واکنش نشان داد

۹ حمل ۱۴۰۲، ۱۰:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

نماینده امریکا در امور زنان افغانستان به بازداشت رسول پارسی، استاد دانشگاه و مطیع‌الله ویسا، فعال آموزش از سوی طالبان واکنش نشان داد. رینا امیری در رشته توییتی نوشت که خفه کردن صدای قهرمانان که صدای ملت را منعکس می‌کنند در هیچ جایی کارساز نبوده و در افغانستان هم موفق نخواهد شد.

طالبان رسول پارسی، استاد دانشگاه و آگاه امور دینی بازداشت کرده‌اند. او در شبکه‌های اجتماعی با صراحت از افراط‌‌گرایی و خشونت انتقاد می‌کرد.

طالبان همچنین مطیع‌الله ویسا، فعال آموزش دختران را بازدشت کرده‌اند.

خانم امیری با اظهار نگرانی در مورد بازداشت مطیع‌الله ویسا در توییتی نوشت که طرفداری از آموزش دختران نباید جرم باشد.

طالبان درباره بازداشت رسول پارسی اظهار نظر نکرده اما سخنگوی طالبان در مورد مطیع‌الله ویسا ادعا کرده است که او کارهای «خودسرانه» می‌کرد و بدون اینکه «نظام» را در جریان بگذارد تجمع برگزار می‌کرد.

آقای ویسا از ده سال به این طرف در مناطق جنگ‌زده افغانستان برای ترویج آموزش فعالیت می‌کرد و پس از بسته شدن مکاتب دخترانه توسط طالبان، بر بازگشایی مکاتب دخترانه تمرکز کرده بود.