

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان با انتقاد از سیاستهای طالبان در قبال آموزش دختران، گفت که دلش برای اسلام میسوزد.
این روحانی در خطبههای نماز جمعه افزود میترسد عملکرد طالبان «به اسلام ضربه وارد کند.»
او مقامات طالبان را «عزیزان» خطاب کرد و گفت قصد «مغرضانه» ندارد.
مولوی عبدالحمید روز یازدهم حمل با استناد به «قرآن و حدیث» به اقدامات طالبان به ممنوعیت آموزش دختران اشاره کرد و گفت کسی نمیتواند در این دو مرجع دینی، چیزی را اضافه کند.
«عصر حاضر مثل دوره خلفای راشدین نیست»
این روحانی اهل سنت ایران از طالبان خواست که با عصر حاضر که شرایط خاص خود را دارد، همگام شوند. مولوی عبدالحمید تصریح کرد: «[اکنون] صد سال و دو سال قبل نیست. دوره خلفای راشدین نیست... این عصر نیازهای دیگری دارد. امروز وقتی کسی از اسلام میگوید، باید اسلام را در عصر حاضر عرضه کند. باید نگاه بلند داشته باشد. [طبق] آنچه که در قرآن آمده است. نه با فتوای یک هزار سال پیش یک فقیه.»
مولوی عبدالحمید تاکید کرد که «فقیه» گذشته در اسلام، براساس شرایط زمان خودش فتوا دادهاند. به گفته او «امام ابوحنیفه اگر امروز زنده میبود، صدها فتوای خود را تغییر میداد. دنیا عوض شده است.»
این روحانی ایران گفت که از اینکه زنان و دختران افغانستان مجبور میشوند به خاطر ادامه تحصیل، به اروپا و کشورهای همسایه بروند، ناراحت است. او افزود که دین اسلام بر فراگیری علم دینی و دانش روز برای زن و مرد تاکید کرده است.
به حقوق شیعیان توجه خاص شود
مولوی عبدلحمید در بخش دیگری از سخنانش، تاکید کرد طالبان باید از همه اقوام، گویندگان زبانها و مذاهب دیگر در رژیم خود کار گیرد. او گفت نباید هیچ قومی احساس کند که مورد تبعیض قرار گرفته است.
امام جمعه زاهدن از طالبان خواست که به هزارهها و شیعیان توجه ویژه و بیشتر از دیگران داشته باشند: « آنها (شیعیان)احساس نکنند که به خاطر تفاوت مذهبی با بقیه افغانها، از حقوقشان محروم میشوند.»
او تاکید کرد که حتی گر افراد غیرمسلمان هم در افغانستان زندگی میکنند، باید از شایستگی آنها استفاده شود.
مولوی عبدالحمید همچنین از طالبان خواست که آزادی بیان و آزادی قلم را رعایت کنند. او خطاب به طالبان گفت که اگر این مسائل را در نظر بگیرند، سبب خوشنامی آنها خواهد شد.
این روحانی ایران در بخش از اظهاراتش، از طالبان خواست که با افغانهای مخالف این گروه در خارج از کشور، بنشینند، گفتوگو کنند و همکاری و همراهی آنان را به دست بیاورند.
جامعه جهانی طالبان را به رسمیت بشناسد
با این حال، امام جمعه زاهدان به رغم انتقادهایش از طالبان، از جامعه جهانی خواست که «انصاف» داشته باشد و رژیم این گروه را به رسمیت بشناسد.
مولوی عبدالحمید گفت که مردم افغانستان رنجهای بسیاری را تحمل کردند و سرمای زمستان سختی را گذراندند، آنها حق دارند مثل ملتهای دیگر زندگی کنند. او ادامه داد که باید بانکها در افغانستان فعالیت کنند و زمینه ارتباط تجاری و اقتصادی فراهم شود.
او با درخواست به رسمیت شناختن طالبان از سوی جامعه جهانی، تاکید کرد «اگر طالبان خلاف عمل کردند، ما نیز با جامعه جهانی همراه میشویم.»
مولوی عبدلحمید ادعا کرد که حکومت طالبان، نکاتی مثبتی هم دارد؛ او گفت به جز برخی موارد، امنیت کنونی افغانستان بیسابقه است. او همچنین ادعا کرد که طالبان فساد مالی را ریشهکن کرده است.
این در حالی است در بیش از یکونیم سال حاکمیت طالبان، افغانستان بارها شاهد انفجارهای خونین عمدتاً از سوی گروه داعش بوده است.
از سویی هم، به رغم سانسور گسترده، عدم دسترسی به اطلاعات و محدودیت شدید بر رسانهها، گزارشهایی از فساد در برخی ادارات طالبان نیز منتشر شده است.
مولوی عبدالحمید در بخشی از سخنانش گفت: «توصیه بنده به عزیزان مقامات طالبان، دلسوزانه است. اول دلم برای اسلام میسوزد و بعد برای کسانی که در آنجا مسئول و دستاندرکارند. میترسم که اسلام ضربه بخورد از عملکرد بندهها.»