

وزیران انرژی و محیط زیست هفت کشور صنعتی جهان روز یکشنبه در جاپان توافق کردند که هرچه سریعتر انرژی پاک را جایگزین سوختهای فسیلی کنند.
اما، آنان نتوانستند برسر تعیین جدول زمانی برای پایان استفاده از سوختهای آلایندهای چون ذغال سنگ به توافق برسند.
یکی از دلایل عدم توافق، اختلاف میان کشورهای شرکتکننده برسر ایجاد توازن میان برنامههای اقلیمی و امنیت انرژی بود. جنگ اوکراین دسترسی مطمین به نفت و گاز را به اولویت مهم برای کشورهای صنعتی تبدیل کرده است.
کشورهای شرکتکننده پس از دو روز گفتوگو در بیانیه پایانی تعهد کردند که دستکم تا سال ۲۰۵۰ به هدف کاهش مطلق تولید گازهای آلاینده دست یابند و با کشورهای دیگر برسر پایان استفاده از ذغال سنگ کار کنند.
فعالان محیط زیست به خاطر نبود یک زمان بندی واضح برای پایان وابستگی اقتصاد این کشورها به سوختهای فسیلی مانند نفت و گاز از این نشست انتقاد کردند. اما، وزیر انرژی فرانسه گفت که آمدن کلمه «حذف» سوختهای فسیلی در بیانیه پایانی «گام قوی رو به پیش» است.
برخی از کشورهای گروه مانند جاپان و امریکا تعیین سال ۲۰۳۵ برای عدم استفاده از سوختهای فسیلی در تامین انرژی را غیرعملی دانستند.
اگنس رنچر، وزیر گذار از انرژی فسیلی فرانسه گفت که به رغم تمایل حکومتش، عدم استفاده از ذغال سنگ تا سال ۲۰۳۰ احتمالاً تحققپذیر نمیداند.
کشورهای اروپایی به دنبال تحریم نفت و گاز روسیه، سرمایهگذاری زیادی روی انرژیهای جایگزین طبیعی انجام داده اند. اما، آنها به رغم سیاستهای زیست محیطی خود، در جریان زمستان پارسال به سوخت ذغال سنگ روی آوردند.
بعضی از کشورهای شرکت کننده از جمله جاپان و امریکا، بر بهتر کردن کیفیت مواد سوختی بر اساس معیارهای محیط زیستی تاکید کردند. جاپان در این نشست بر استفاده از «ذغال پاک» تاکید کرد که گاز کاربن آن تصفیه میشود.