

نیویورک تایمز از تلاشهایی در امریکا برای تشکیل پروندهای درباره قتل یک شهروند امریکایی به نام لیلا شویکانی گزارش داد.
در گزارش آمده هدف از این اقدام پاسخگو کردن مقامهای ارشد سوری، از جمله رئیس وقت اداره اطلاعات نیروی هوایی و رئیس وقت اداره اطلاعات دفتر امنیت ملی سوریه است.
لیلا شویکانی، متولد شیکاگو، در سال ٢٠١۶ در سوریه کشته شد و حکومت بشار اسد به قتل او متهم شده است.
به گفته تایمز، این امدادگر ٢۶ ساله در ١٩ فبروری ٢٠١۶ به همراه پدر و نامزدش در سوریه بازداشت و سپس تحت ماهها شکنجه مجبور به اعتراف به «جرمهایی شد که مرتکب نشده بود،» اما قتل او منجر به واکنش در خوری از سوی مقامهای امریکایی نشد.
با این وجود، پنج سال است که وزارت دادگستری امریکا بیسر و صدا در حال تحقیق درباره قتل اوست و حتی نیروهای افبیآی برای به دست آوردن شواهد بیشتر به اروپا و خاورمیانه سفر کرده تا با شاهدان، از جمله فردی که ممکن است او را دفن کرده باشد، گفتوگو کنند.
در صورت صدور یک کیفرخواست فدرال که این افراد را به جنایات جنگی متهم کند، این اولین باری خواهد بود که ایالات متحده مقامهای ارشد سوری را رسما به خاطر نقض حقوق بشر متهم میکند.
به گفته تایمز، «اگرچه بعید است این افراد دستگیر شوند، اما این محکومیت نشان میدهد که ایالات متحده قصد دارد دولت سوریه را پاسخگو کند.»
بشار اسد همواره نمونههای نقض حقوق بشر و جنایات جنگی به دست نیروهایش را انکار کرده، اما به گفته معز مصطفی، مدیر اجرایی گروه ویژه اضطراری سوریه، صدور کیفرخواست پیامی غیرقابل انکار خواهد داشت. وی گفت: «هیچکس نباید به عادیسازی روابط با رژیمی که حدود ۵٠٠ هزار تا یک میلیون نفر، از جمله امریکاییها و اروپاییها را کشته است، و همچنان به کار خود ادامه میدهد، بپردازد.»