سازمان ملل: شمار افغان‌هایی که در فقر زندگی می‌کنند در ۲۰۲۲ به ۳۴ میلیون نفر رسیده است

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۱/۲۹

سازمان ملل می‌گوید شمار افغان‌هایی که در فقر زندگی می‌کنند از ۱۹ میلیون نفر در ۲۰۲۰ به ۳۴ میلیون نفر در ۲۰۲۲ افزایش یافته است.

این سازمان هشدار داد که ادامه محدودهای طالبان علیه کار و آموزش زنان، تهدیدهای جدی در پی دارد و چشم‌انداز اقتصادی افغانستان را تیره و تار کرده است.

برنامه توسعه‌ای سازمان ملل روز سه شبنه، ۲۹ حمل با نشر گزارشی می‌گوید که محدودیت‌های طالبان بر کار و آموزش زنان، فاجعه اقتصادی در افغانستان را بدتر می‌کند.

در گزارش برنامه توسعه‌ای سازمان ملل که آمده است که تولیدات اقتصادی افغانستان پس تسلط طالبان، حدود ۲۰ درصد سقوط کرده است.

طبق این گزارش، به رغم برخی از نشانه‌های ابتدایی بهبود اقتصادی از جمله نرخ ارز نسبتاً با ثبات، افزایش صادرات، تقاضای فزاینده برای نیروی کار و کاهش تورم، تولید ناخالص داخلی افغانتسان در سال ۲۰۲۲ حدود ۳.۶ درصد کاهش یافته است.

عبدالله الدرداری، نماینده برنامه توسعه‌ای سازمان ملل در افغانستان گفت که ارایه مداوم کمک‌های خارجی به میزان ۳.۷ میلیارد دالر در سال ۲۰۲۲ به جلوگیری از فروپاشی اقتصادی افغانستان کمک کرده است.

طبق این گزارش، از مجموع ۳.۷ میلیارد دالر کمک خارجی در افغانستان، ۳.۲ میلیارد دالر آن از سوی سازمان ملل ارایه شده است.

این سازمان گفته است که این کمک‌ها،‌ به صورت مستقیم به ۲۶.۱ میلیون نفر رسیده و همچنین در زمینه ثبات ارزی و مهار تورم در افغانستان تاثیرگذار بوده است.

سازمان ملل افزود که اگر سطح کمک به همین میزان باقی بماند، تولید ناخالص داخلی افغانستان در سال جاری میلادی ۱.۳ درصد افزایش خواهد یافت، اما چشم‌انداز بهبود اقتصادی درازمدت همچنان ضعیف و ناکافی باقی خواهد ماند.

در همین حال،‌ مدیر منطقه‌ای برنامه توسعه‌ای سازمان ملل می‌گوید که بدون مشارکت فعال زنان افغانستان در اقتصاد و زندگی عمومی در افغانستان، هیچ بهبود پایداری وجود نخواهد داشت.

کانی ویگناراجا افزود: «تنها تداوم کامل تحصیل دختران و توانایی زنان برای پیگیری کار و یادگیری می‌تواند امید هر گونه پیشرفت واقعی را زنده نگه دارد.»

سازمان ملل گفته است که فرمان‌های محدودکننده طالبان در زمنیه حقوق زنان و دختران، از جمله دستورالعملی که زنان را از کار در دفاتر سازمان ملل منع می‌کند، به طور مستقیم بر بهره‌وری اقتصادی تاثیرگذار است و می‌تواند بر سطح کمک‌های ورودی نیز اثر کند.

برنامه توسعه‌ای سازمان ملل پیشبینی کرده که در صورت کاهش ۳۰ درصدی کمک‌های خارجی از ۳.۷ میلیارد دالر به ۲.۶ میلیارد دالر، تولید ناخالص داخلی افغانستان نیز ۰.۶ درصد سقوط خواهد کرد که می‌تواند این کشور را در بالاترین سطح فقر در سطح جهان قرار دهد.

در این گزارش آمده است که در حال حاضر شهروندان افغانستان با فقر شدید دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ شماری از آنان اموال و خانه‌های‌شان را برای پیشبرد زندگی‌شان به فروش گذاشته‌اند و در مواردی نیز، دست به فروش اعضای بدن خود زده‌اند.

پربیننده‌ترین‌ها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

رادیو

وقت روایت شماست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما
ارسال کنید