نیولاینز مگزین؛ ناکارامدی حکومت طالبان مانع از رسیدگی به بحران اعتیاد و مشکلات روانی است

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۲/۰۵

شماری از روان پزشکان افغان به وبسایت نیولاینز مگزین گفتند که حکومت طالبان توانایی فنی و مالی برای رسیدگی به بحران مشکلات روانی و اعتیاد روز افزون به موادمخدر در افغانستان را ندارد.

به گفته این پزشکان، با آمدن طالبان مشکلات روانی، به خصوص در میان زنان و دختران بیشتر شده است.

موسسه صحی هیلت‌نت پی‌تی‌او می‌گوید که حدود نیمی از جمعیت چهل‌میلیونی افغانستان از اضطراب روانی رنج می‌برند.

به گزارش نیولاینز از افغانستان، مشکلات روانی به عنوان یک بحران عمیق با جنگ، فقر، استفاده خودسرانه از داروهای روان‌گردان، مصرف مواد مخدر، نبود مشاوران و روان‌پزشکان در افغانستان رابطه دارد.

به گفته روان‌پزشکان افغان، شفاخانه‌ها و مراکز صحی منابع کمی برای رسیدگی به بیماری‌های روانی و اعتیاد بیماران دارند. حکومت طالبان هم مشکلات را بیشتر کرده است. زیرا، کشورهای خارجی با قدرت گرفتن این گروه، کمک‌های خود را به بخش صحی افغانستان کاهش داده اند.

نیولاینز به نقل از آمار وزارت صحت افغانستان می‌نویسد که در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰۰ هزار بیمار روانی به مراکز درمانی مراجعه کردند.

این وبسایت در گزارش تحقیقی خود می‌نویسد که بازگشت طالبان به قدرت، سلامت روانی زنان و دختران در افغانستان را بیشتر به خطر انداخته است.

موسسه نجات کودکان سال گذشته در گزارشی خبر داد که یک چهارم دختران افغان از افسردگی و اضطراب رنج می‌برند.

ممنوعیت کار زنان دسترسی زنان به مشاوران و روان پزشکان را محدود ساخته است. یک روان پزشک زن در ولایت هرات به نیولاینز گفت که طالبان بر او و همکارانش فشار آورده است که از شغل خود دست بکشند.

او که حالا با از دست دادن کارش می‌خواهد از افغانستان بیرون شود، به نیولاینز گفت: «در اینجا آینده‌ای ندارم. وقتی حق کار ندارم، به بیمارانم نیز رسیدگی نمی‌توانم.»

به نوشته نیولاینز، ناکارآمدی حکومت طالبان در رسیدگی به بیماری‌های روانی، زمینه را برای گسترش بحران اعتیاد فراهم کرده است.

مراکز درمانی به ویژه مراکز درمان معتادان، با کمبود بودجه و نیروی متخصص روبه‌رو است. براساس این گزارش، در حال حاضر تنها سه درصد مراجعه‌کنندگان موفق به دریافت خدمات روان‌درمانی می‌شوند.

رهبر طالبان در ۱۴ حمل ۱۴۰۱ در فرمانی کشت و تولید و خرید و فروش مواد مخدر را ممنوع اعلام کرد.

با این حال، براساس گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل، از زمان به قدرت رسیدن دوباره طالبان، کشت خشخاش در افغانستان بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته و درآمد محصولات آن هم سه برابر شده است.

وزارت صحت حکومت طالبان اعلام کرده است که ۳.۵ میلیون نفر در افغانستان به موادمخدر معتاد است. شیوه این گروه برای درمان اعتیاد، جمع آوری معتادان برای ترک اجباری اعتیاد است.

اما چنانچه یکی از معتادان افغان به نیولاینز گفت، مشکلات اقتصادی باعث شده است که او پس از ترک اعتیاد، دو باره به مواد مخدر روی بیاورد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
بازگشت داعش
خبرها
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.