طالبان ساختمان دارالعلوم خالد بن ولید در بادغیس را به «مدرسه جهادی» سپردند

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۱

منابع محلی از بادغیس خبر دادند که طالبان روز یکشنبه از ورود شاگردان و استادان به دارالعلوم خالد بن ولید جلوگیری کردند و ساختمان این مرکز را به طور کامل به یک «مدرسه جهادی» سپردند. به گفته منابع، این دارلعلوم از دهه هفتاد خورشیدی در چوکات ریاست معارف ولایت بادغیس فعالیت می‌کرد.

مردم محل می‌گویند طالبان از یک سال به اینطرف افرادی از مدرسه جهادی را «که در حقیقت نیروهای نظامی شبکه حقانی است» در ساختمان دارالعلوم جابجا کرده بودند.

به گفته منابع، این نیروها در یک سال گذشته پیوسته به روند درسی دارالعلوم مزاحمت ایجاد می‌کرد و در نهایت روز یکشنبه (۱۰ ثور)‌ دروازه ساختمان دارالعلوم را به روی شاگردان و استادان آن بستند و اجازه ورود به آن‌ها ندادند.

این شاگردان و استادان که برای ساعت‌ها پشت در بسته دارالعلوم تجمع کرده بودند، توسط «افراد والی طالبان در بادغیس» دور رانده شدند.

گفته می‌شود که دارالعلوم خالد بن ولید حدود ۷۰۰ شاگرد دختر و پسر دارد.

به گفته منبع محلی «مدارس جهادی قرائت طالبانی از دین ارائه می‌دهند و زمینه سربازگیری را به این گروه میسر می‌سازند. به این دلیل طالبان با مدارسی که قرائت طالبانی از دین ارائه نمی‌دهند مشکل دارند و در پی لغو آن‌ هستند.»

طالبان در ماه جوزای پارسال پیامی منسوب به هبت‌الله آخندزاده، رهبر این گروه را منتشر کردند که در یکی از ماده‌های آن آمده است: «باید در تمامی ولسوالی‌های افغانستان مدرسه دینی ایجاد شود.»

وزیر معارف طالبان نیز در سخنرانی عمومی خود گفته بود که قرار است این گروه در هر ولسوالی از سه تا ده مدرسه جهادی ایجاد کند.

در یک و نیم سال گذشته طالبان برخی از انستیتیوت‌ها و مکاتب وزارت معارف افغانستان را به مدرسه جهادی تبدیل کرده‌اند.

از جمله انستیتیوت تخنیکی و مسلکی دولتی تخار، لیسه عالی عبدالحی حبیبی ولایت خوست، لیسه تخنیک ولایت قندهار، لیسه ببرک خان زدران در شهر گردیز ولایت پکتیا، ساختمان تلویزیون خصوصی میترا در شهر مزار شریف، انستیتیوت تربیه معلم در هرات و سمنگان و بسیاری از نهادهای دیگر به مدرسه جهادی تبدیل شده‌اند.

پربیننده‌ترین‌ها

گفت‌وگوی ویژه
خبرها
جهان‌نما

رادیو

وقت روایت شماست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما
ارسال کنید