کارشناسان سازمان ملل: طالبان به افراطی‌ترین اشکال زن‌ستیزی حکومت می‌کنند

جمعه ۱۴۰۲/۰۲/۱۵

کارشناسان سازمان ملل پس از پایان سفر به افغانستان اعلام کردند طالبان با افراطی‌ترین اشکال زن‌ستیزی حکومت و پیشرفت نسبی برابری جنسیتی دو دهه گذشته را از بین می‌برند.

این کارشناسان گفتند که ارتکاب آشکار آزار و شکنجه متداوم مبتنی بر جنسیت در افغانستان مصداق «جنایت علیه بشریت» است.

در گزارش کارشناسان سازمان ملل آمده است که ریجارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان و دوروتی استرادا تانک، رئیس گروه کاری تبعیض علیه زنان و دختران از ۲۷ آپریل تا ۴ می به افغانستان سفر کردند.

به گفته این کارشناسان، این سفر در شرایط بحران انسانی مزمن و آشفتگی عمیق ناشی از آخرین فرمان منع کار زنان افغان در دفاتر سازمان ملل توسط طالبان، انجام شده است.

این سفر کارشناسان سازمان ملل به افغانستان هشت روزه بوده است.

این کارشناسان در بیانیه‌ای گفتند که تبعیض ساختارمند مبتنی بر جنسیت که در هیچ گوشه‌ جهان نظیر ندارد، آینده افغانستان را عمیقا صدمه می‌زند.

آنها گفته‌اند که طالبان تفسیر خاصی از دین را تحمیل می‌کند که برای اکثریت قریب به اتفاق افغان‌ها قابل قبول نیست.

به گفته این کارشناسان، ذینفعان مختلف مربوطه در مورد به رسمیت شناختن طالبان شدیدا اعتراض دارند.

ریچارد بنت و دوروتی استرادا تانک می‌گویند: «ما از وخامت دوامدار وضعیت حقوق بشر در افغانستان با تجربه ده‌ها سال درگیری داخلی و نقض تاریخی حقوق بشر که همه اعضای جامعه، به ویژه زنان و دختران و همچنین اقلیت‌ها را متاثر کرده، عمیقا متاسفیم.»

کارشناسان سازمان ملل گفته‌اند در سفر به افغانستان چگونگی زندگی زنان و دختران را مستند کرده‌اند.

این کارشناسان در جریان سفر به افغانستان از کابل و شهر مزار شریف بازدید و با مقامات طالبان، جامعه مدنی، گروه های زنان، رهبران مذهبی و خبرنگاران دیدار و گفت و گو کرده‌اند.

در بخشی بیانیه کارشناسان سازمان ملل آمده است: «ما عمیقاً نگران ارتکاب آشکار آزار و شکنجه متداوم مبتنی بر جنسیت که مصداق نقض نظام مند و شدید حقوق بشر و جنایت علیه بشریت است در افغانستان هستیم.»

این کارشناسان گفته‌اند که در جریان سفر و اینکه چگونه زندگی زنان و دختران در افغانستان به دلیل تهدید حقوق بشری آنها ویران شده است را مستند کرده‌اند.

در بیانیه این کارشناسان آمده است که به دلیل سیاست های طالبان علیه زنان میزان ازدواج کودکان و ازدواج اجباری افزایش یافته و همچنین خشونت‌های مبتنی بر جنسیت با معافیت از مجازات گسترش یافته است.

کارشناسان سازمان ملل گفته‌اند که بسیاری از زنان احساس ترس و اضطراب شدید شان را با آنها شریک و وضعیت خود را به عنوان «زندگی در حبس خانگی» توصیف کردند. این کارشناسان گفتند که در مورد مشکلات روانی گسترده و آمار فزاینده خودکشی در میان زنان و دختران نگران هستند.

به گفته این کارشناسان، مقامات طالبان گفته‌اند که زنان در بخش صحت ، آموزش و تجارت کار می‌کنند و اطمینان دادند که زنان می‌توانند مطابق شریعت و جدا از مردان کار کنند. طالبان به این کارشناسان گفته‌اند که جامعه جهانی نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کنند.

قرار است گزارش کامل کارشناسان سازمان ملل در ماه جون سال ۲۰۲۳ به پنجاه‌ وسومین جلسه شورای حقوق بشر ارائه شود.

کارشناسان سازمان ملل از جامعه جهانی خواسته است نسبت به زنان افغانستان بی‌تفاوت نباشند و گام‌های مشخصی در جهت حقوق بشر در این کشور بردارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها