فرمانده بلندپایه چینی می‌گوید که چین از تجارب جنگ اوکراین برای تقویت ارتش خود استفاده کند

جنرال وانگ هایجیانگ، فرمانده ارتش چین گفت کشورش باید «جنگ‌های ترکیبی» را جدی بگیرد و قابلیت‌های تکنولوژیک مانند هوش مصنوعی را هرچه بیشتر در سیستم نظامی خود مدغم کند. او افزود که جنگ اوکراین نشان داد که «جنگ‌های سیاسی، مالی، تکنولوژیک، سایبری با جنگ متعارف» در هم تنیده اند.

جنرال وانگ در مقاله‌ای در روزنامه دولتی استدی تایمز تاکید کرد که داشتن توان پیروزی برای حفظ امنیت ملی نیاز است.

خبرگزاری رویترز نوشت که چین با وجود کند شدن رشد اقتصادی و چالش‌های همه‌گیری کرونا، تلاش دارد تا توانایی نظامی‌اش را بالا ببرد. در ۲۰۲۳ چین برای هشتمین سال متوالی هزینه‌های نظامی خود را افزایش داده است.

افزایش توان نظامی بخشی از برنامه‌های شی جین‌پینگ، رئیس جمهور، برای افزایش توان نظامی چین برای مقابله با غرب است. تحلیلگران باور دارند که او به رویکرد مقابله جویانه در برابر ایالات متحده، به خصوص در مسئله تایوان، روی آورده است.

شی جین پینگ غرب را متهم کرده است که می‌خواهد جلو رشد اقتصادی و نظامی چین را بگیرد.

جنرال وانگ نوشت: «در حال حاضر و در آینده، منازعات و بحران‌های منطقه‌ای به طور مرتب اتفاق خواهند افتاد، مشکلات جهانی تشدید خواهند شد و جهان وارد یک مرحله جدید آشفتگی و تنش شده است.»

او در ادامه نوشت که کشورهای غربی سیاست «سرکوب، مهار، محاصره و کاهش اتکا» به چین را در پیش گرفته اند.

چین علیرغم صرف صدها میلیون دالر در بخش نظامی، تجربه جنگ مستقیم را ندارد.اما، احتمالا موضع گیری‌های تند و تهدید تایوان می‌تواند به یک نبرد مسلحانه با تایوان و متحدان غربی‌اش منجر شود.

واشنگتن هنوز روشن نکرده است که اگر چین بر تایوان حمله کند این کشور به دفاع از آن برخورد خواهد خواست یا نه. تحلیلگران باور دارند که این سیاست مبهم به بازداشتن چین از حمله به تایوان کمک کرده است.

چین گفته است که در صورت لزوم به تایوان که آن را بخشی از قلمرو خود می‌داند، حمله کرده و آن را به خاکش ضمیمه خواهد کرد. اما، مقامات نظامی امریکایی اعتقاد دارند که چین احتمالاً در دو سال آینده به حمله نخواهد زد.

جنرال وانگ نوشته است که چین با ایجاد قابلیت‌ در زمینه‌های هوش مصنوعی، شبکه‌های اطلاعاتی و هوانوردی و فضا به دنبال مزایای جدید نظامی خواهد بود.