موسسه فناوری ماساچوست جهان‌گردان را در سفر مجازی به مکان‌های تاریخی افغانستان می‌برد

جمعه ۱۴۰۲/۰۲/۲۹

موسسه فناوری ماساچوست با بهره‌گیری از تصاویر رنگی سه بعدی بازدیدکنندگان را در سفری مجازی به مکان‌های تاریخی افغانستان می‌برد.

پروژه «راه‌های دیدن» با اسکن دیجیتال از معماری چهار مکان تاریخی افغانستان، امکان مشاهده درون و محوطه این عمارت‌ها را برای بینندگان فراهم می‌کند.

این نهاد تحقیقاتی، امکان دیدار مجازی از این چهار مکان تاریخی در معرض خطر نابودی را تا پایان ماه جون از طریق کتابخانه‌های این موسسه برای بازدیدکنندگان فراهم کرده است.

یکی از این مکان‌ها، حرم خواجه ابونصر پارسا در بلخ است که به دلیل رنگ درخشان گنبد کاشی‌کاری شده و رنگ‌آمیزی خاص آن به «مسجد سبز» معروف است.

انستیتوت تکنالوژی ماساچوست در توضیح این میراث تاریخی قرن شانزدهم نوشته است که اگر امکان سفر به این مکان تاریخی وجود داشت بازدیدکنندگان زیادی را به خود جذب می‌کرد.

این نهاد می‌گوید که اکنون هر کسی می‌تواند به لطف این پروژه خلاقانه حفاظت مکان‌های تاریخی، تصویر روشنی از حضور در این مسجد را حس کند.

گنبد بودایی استوپه پروان، مقبره گوهرشاد در هرات و منار جام در غور نیز سه مکان دیگری هستند که از طریق این پروژه می‌توان آنها را بازدید کرد.

فوتینی کریستیا، استاد علوم سیاسی در انستیتوت تکنالوژی ماساچوست که رهبری این پروژه را برعهده دارد می‌گوید که راه‌های دیدن پروژه‌ای است که «داده‌های میدانی، فناوری و هنر را برای حفاظت از میراث فرهنگی و خدمت به جهان ترکیب می‌کند.»

از نظر او این پروژه فرصتی منحصر به فرد برای ساختن یک رکورد دقیق و قابل دسترس از مکان‌های میراث‌ فرهنگی برجسته با بهره‌گیری از اسکن دیجیتالی فراهم می‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

بحث روز
جهان‌نما
دیدگاه
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.