

سخنگوی وزارت خارجه امریکا چهارشنبه در پاسخ به نگرانی از استفاده طالبان از کمکهای بشردوستانه گفت که امریکا و نهادهای همکارش چند برنامه کمکرسانی را به علت مداخلههای طالبان به حالت تعلیق در آوردند.
به گفته متیو میلر، این برنامهها در ولایتهای غور، غزنی و ارزگان تعلیق شدند.
سخنگوی جدید وزارت خارجه امریکا در پاسخ به سوال افغانستان اینترنشنال گفت که امریکا و سازمانهای کمکرسانی همکار آن در جلوگیری از دخالت طالبان در عملیات و پروژههای امدادرسانی در افغانستان جدی اند.
میلر گفت: «ما در چند مورد برنامه کمکرسانی را به حالت تعلیق در آوردیم، چون ظن دخالت طالبان در آن وجود داشت. ما عملیاتی امدادی را در غور پس از آن تعلیق کردیم که طالبان میخواستند از آن در جهت دیگر استفاده کنند.»
او افزود: «سازمان برنامه جهانی غذا برنامه توزیع کمکها را در دو ولسوالی غزنی از جدی ۱۴۰۱ الی حمل ۱۴۰۲ تعلیق کرد. چون مقامات محلی میخواستند در توزیع کمکها دخالت کنند. در حمل، یک سازمان همکار حکومت امریکا فعالیتهای خود را در ارزگان پس از آن متوقف کرد که طالبان در روند استخدام کارمندان مداخله کردند.»
احتمال سوءاستفاده طالبان از کمکهای خیریه بین المللی به افغانستان پس از آن پررنگ شد که سیگار، نهاد ناظر کانگرس بر کمکهای امریکا به افغانستان، امکان استفاده طالبان از این کمکها را مطرح کرد. جان ساپکو، مسئول سیگار گفت که امریکا به علت عدم حضور در افغانستان، نظارتی دقیق بر توزیع کمکهایش در این کشور ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه امریکا این انتقاد سیگار و دیگر منتقدان برنامه کمکرسانی امریکا در افغانستان را رد کرد و گفت که تدابیری جدی برای نظارت و ارزیابی بر توزیع کمکها وجود دارد.
او گفت: « باید خیلی صریح بگویم که امریکا هیچ نوع کمکی در اختیار طالبان نمیگذارد. کمکها برای مردم افغانستان است و نه طالبان. تمام سازمانهای تطبیقکننده برنامههای[امریکا] ملزم اند که با سازوکارهای دقیق کمکها را به دست کسانی برسانند که به آن نیاز دارند.»