

رئیس روابط خارجی جبهه مقاومت و مدیر انجمن عملیات ویژه امریکا مدعی شدهاند که داعش در بین صفوف طالبان سربازگیری میکند. براساس مطلب مشترک علی نظری و دیوید کوک در واشنگتنتایمز، حملات اخیر و ترور والی طالبان در بلخ نشانه روشنی از افزایش نفوذ داعش در میان نیروهای طالبان است.
آقای نظری و دیوید کوک در یادداشت خود نوشتهاند که طالبان هیچ تمایلی برای قطع روابط خود با تروریسم نشان نداده است.
از نظر آنها، با گذشت هر روز، وضعیت امنیت داخلی افغانستان بدتر میشود، زیرا با اجازه طالبان گروههای تروریستی تکثیر و هزاران جنگجوی تندرو از سراسر آسیای جنوبی، مرکزی و غربی به افغانستان سرازیر شدهاند.
روزنامه هیل در ماه جدی سال گذشته در گزارشی نوشت که طالبان به ستیزهجویان پاکستانی، اوزبیک، تاجیک، اویغور، عرب و بلوچ اسناد سفر و اسلحه توزیع میکند.
به باور نویسندگان، طالبان با توزیع پاسپورت و کارت شناسایی برای این تروریستهای خارجی قصد دارند تا در آینده به کشورهای دیگر نفوذ کند.
به باور علی نظری و دیوید هوک، درگیری داخلی و رقابت جناحهای مختلف برای کسب قدرت و منابع باعث ایجاد خلا قدرت در آینده کشور خواهد شد.
نویسندگان مطلب باور دارند که این خلا آغاز تضعیف طالبان و قدرتگیری گروههای متخاصم تندرو منطقهای در افغانستان خواهد شد.
آنها در نوشته خود هشدار دادند که خلأهای آینده سازمانهای تروریستی را بیشتر تقویت میکند و به این گروهها اجازه میدهد امنیت جهانی را تهدید کنند.
براساس ارزیابی نویسندگان مطلب، داعش با جذب ثروت در شرایطی که کشور در فقر فرو رفته، از میان مردم نیز نیرو جذب میکند.
یادداشت افزوده که گروههای تندرو جهادی بسیاری از گروههای تروریستی منطقهای را در مدار خود قرار دادهاند و تبلیغات خود را به زبانهای محلی و بینالمللی از جمله انگلیسی و عربی افزایش دادهاند.
به نوشته این دو ناظر بر اوضاع افغانستان، داعش این توانایی را دارد که گروههای ناراضی طالبان را جذب کند.
آنها همچنین در یادداشت خود با اشاره به هدف قرار گرفتن نیروهای امنیتی پیشین افغانستان نوشتهاند که این نیروها به دلیل انتقامگیری طالبان با حمایت داعش وارد صفوف آنان میشوند.
نویسندگان یادداشت دستگیری یک کماندوی سابق نیروهای امنیتی در ماه فبروری به دلیل عضویت در بین صفوف داعش در پاکستان را نیز گواهی بر این ادعا خواندهاند.
نویسندگان مطلب به این باورند که خطر تروریسمی که امروز افغانستان با آن روبهرو است، قویتر از چیزی است که در سپتامبر ۲۰۰۱ امریکا را هدف قرار داد. به عقیده نویسندگان یادداشت، افزایش سریعتر از حد انتظار تقویت داعش، ثبات جهانی را تهدید خواهد کرد.