افسوس یک طالب که فرصت انتحار را از دست داد و داماد شد
یک داوطلب انتحاری طالبان به خبرگزاری فرانسه گفته از اینکه نتوانسته برای انتقام از «کافران» حمله انتحاری انجام دهد، افسوس میخورد. اسماعیل عاشقالله میگوید که دو سال قبل از بازگشت طالبان به صفوف انتحاری این گروه پیوست اما از سوی مسئولان این قطعات انتحاری برای ماموریت انتخاب نشد.
این داوطلب انتحاری که به تازگی ازدواج کرده، گفت: «وقتی از سوی مافوقهایم به من اطلاع دادند که باید به قطعات خاص انتحاری بپیوندم بسیار خوشحال شدم که خدا من را انتخاب کرده است. احساس خوشحالی زیادی داشتم.»
اسماعیل عاشقالله گفته اما او هرگز از سوی تصمیمگیرندگان گزینش افراد برای ماموریتهای انتحاری، انتخاب نشد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دره تنگی، محل سکونت اسماعیل با جمعیت بیش از ۲۲ هزار نفر در طول بیست سال گذشته به دلیل موقعیت استراتژیکی آن در ۷۰ کیلومتری کابل تا حد زیادی تحت کنترول طالبان باقی ماند.
عبدالوهاب سراج یکی دیگر از جوانان دره تنگی به این خبرگزاری گفته که اگر رهبرانش از او بخواهند همیشه آماده حمله انتحاری است. او که اکنون به عنوان پولیس طالبان فعالیت دارد میگوید: «ما آنقدر دیوانهوار عاشق خدا بودیم که زندگی برای ما اهمیتی نداشت.»
مایکل سمپل، استاد دانشگاه کوئین بلفاست در تحلیل رفتار مهاجمان انتحاری میگوید که استراتژی انتحاری طالبان شامل این میشود که این مردان جوان باور کنند که آنها «خاص» و «برتر از بقیه جامعه، از جمله دیگر طالبان هستند.»
این استاد دانشگاه افزوده: «در مرحله تلقین، آنها تشویق میشوند که باور کنند این دنیایی که ما امروز در آن زندگی میکنیم اساساً بیهوده است و شکوه در شهادت است.»
با وجودی که مهاجمان انتحاری مدعی هستند که نیروهای خارجی را هدف حملات خود قرار دادهاند اما اولین قربانیان حملات انتحاری در طول سالهای گذشته غیر نظامیان بودهاند.
براساس گزارش سازمان ملل، تعداد هزار و ۴۹۹ غیرنظامی در سال ۲۰۱۹ قربانی حملات انتحاری طالبان شدهاند. ۱۶۵ نفر در این حملات کشته شدهاند.
این سازمان خاطرنشان میکند که این آمار بدون احتساب تأثیر روانی حملات انتحاری با ایجاد وحشت در بین مردم است.
در یکی از روستاهای همسایه، میر اسلم امیری ۶۰ ساله نیز به خبرگزاری فرانسه گفت که بسیار مفتخر است که پسر ۲۰ ساله او خود را به خدا تقدیم کرد تا با برای جنگ با «کفار» عملیات انتحاری را انجام بدهد.
حمله انتحاری فرزند میر اسلم در سال ۲۰۱۴ در کابل دهها کشته بر جای گذاشت. او گفته که پسر دیگرش را نیز برای پیوستن به صفوف عملیات انتحاری تشویق کرده است.
آمنه، مادر این مهاجم انتحاری نیز با اشک به خبرگزاری فرانسه گفت به کاری که پسرش در سن کم انجام داد بسیار افتخار میکند.
آمنه در ادامه گفته: «فرزندم با رضایت من رفت ولی یاد او بسیار بر من تاثیر میگذارد. ما دوران بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم.»