محمدنبی عمری، معاون وزارت داخله طالبان، به مهاجرت گسترده مردم واکنش نشان داد.او از جوانان تحصیلکرده خواست است که «در کشور بمانند و خدمت کنند.»
او قول داد که حکومت طالبان برای نیروهای تحصیلکرده «در بخشهای عصری و دینی» اشتغال ایجاد خواهد کرد.
این اظهارات معاون سراج الدین حقانی را تلویزیون ملی افغانستان، تحت کنترول طالبان، روز یکشنبه نشر کرد.
بنا به آمار اداره مهاجرت اتحادیه اروپا، افغانها پس از سوریها، در سال ۲۰۲۲ دومین جمعیت بزرگ پناهجو در این اتحادیه بود. چندی پیش سازمان ملل نیز اعلام کرد که در سال ۲۰۲۲، از حدود ۱۰۸ میلیون آواره در جهان نزدیک به ۵.۷ میلیون آن افغان بودند.
اخیراً، مخاطبان افغانستان اینترنشنال ویدیوهایی از صف طویل متقاضیان پاسپورت در کابل و هرات فرستادند. آنها معمولا به هدف مهاجرت به کشورهای اروپایی یا کار در ایران و دیگر کشورهای منطقه به این گذرنامه نیاز دارند.
با این که طالبان دو سال پس از بازگشت به قدرت، بر ایجاد اشتغال و رفاه برای مردم تاکید کرده اند، اما در آمار سازمانهای بینالمللی در مورد نیاز مردم افغانستان به کمکهای غذایی و افزایش فقر تغییری نیامده است. چندی پیش سازمان بینالمللی مهاجرت اعلام کرد که دستکم ۷۰ درصد افغانها زیر خط فقر زندگی میکنند و بیکار اند.
افزایش بیکاری، فقر و وضع ممنوعیت آموزشی و شغلی بر زنان، در صدر فهرست عواملی قرار دارند که موجب مهاجرت دههاهزار نفر شده است.