دیدبان حقوق‌بشر: سازمان ملل اقدامات بیشتری برای پیگرد جنایات در افغانستان انجام دهد

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۰

دیدبان حقوق‌بشر روز دوشنبه در پنجاه‌وچهارمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت که برخی اقدامات طالبان در افغانستان جنایت علیه بشریت است.

این نهاد از سازمان ملل خواست که برای پایان دادن به معافیت طالبان در برابر پیگیرد بین‌المللی بیشتر تلاش کند.

دیدبان حقوق‌بشر در بیانیه‌ای به نقض گسترده و سیستماتیک حقوق زنان و‌ دختران به‌ویژه ممنوعیت آموزشی، شغلی و حذف آنان از زندگی عمومی از سوی طالبان اشاره کرده است.

این نهاد همچنین به بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه معترضان زن نیز پرداخته و گفته که «برخی از این عملکردهای طالبان جنایت علیه بشریت و آزار و اذیت جنسیتی است.»

این نهاد می‌گوید که برای دفاع از حقوق زنان و دختران باید کارهای بیشتری صورت گیرد و توصیه‌های شورای حقوق‌بشر در امر حقوق زنان در افغانستان باید به طور کامل اجرا شود.

دیدبان حقوق‌بشر چندی پیش نیز با نشر گزارش جدیدی به «جنایت علیه بشریت» طالبان اشاره کرده و از دادگاه بین‌المللی کیفری خواست پرونده جنایت‌های طالبان علیه زنان را بررسی کند.

سرکوب رسانه‌ها، بازداشت خودسرانه روزنامه‌نگاران، کشتن دگرباشان جنسی، کارمندان و نیروهای امنیتی سابق دولت نیز توسط طالبان از دیگر مواردی است که دیدبان حقوق‌بشر از آن یاد کرده است.

نماینده دیدبان حقوق‌بشر در نشست سازمان ملل گفت که بحران ویرانگر حقوق‌بشر در افغانستان در حال تشدید است و به اقدامات فوری نیاز است.

او افزود که افغانستان «شاهد یکی از بدترین بحران‌های بشردوستانه در جهان است و دو سوم جمعیت این کشور به کمک فوری نیاز دارد.»

این نهاد طالبان را «مسئول بدتر شدن وضعیت افغانستان» دانست و از شورای حقوق‌بشر خواستار «پایان‌دهی به مصونیت طولانی‌مدت طالبان در برابر پیگرد جنایت‌های شان» شده است.

دیدبان حقوق بشر، به منظور بررسی پاسخگویی در قبال جنایات بین‌المللی در افغانستان و کشورهای دیگر، خواهان ایجاد یک مکانیسم اختصاصی مستقل و بیطرف شده است.

طالبان از زمان تسلط خود بر افغانستان در ۲۴ اسد ۱۴۰۰، محدودیت‌های شدیدی بر زنان وضع کرده است. ممنوعیت آموزشی، شغلی و سیاسی زنان در ردیف مواردی است که به‌رغم تاکید جهان بر لغو این موارد، طالبان به طور روزافزون آن را تشدید می‌کند.

گزارش‌های سازمان‌های جهانی بارها بر نقض روزافزون حقوق‌بشر، نقض شدید رسانه‌ها، بازداشت‌های خودسرانه خبرنگاران و فعالان مدنی، کشتار نیروها و‌ اعضای سابق دولت، محکمه‌های صحرایی و اعدام‌ها وغیره از سوی طالبان اشاره کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چرا اهمیت دارد
جهان‌نما
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

وقت روایت شماست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.