نتایج یک تحقیق: تغییرات اقلیمی باعث افزایش ازدواجهای زودهنگام و اجباری در جهان میشود
نتایج یک مطالعه تازه در دانشگاه اوهایو نشان میدهد که حوادث ناشی از تغییرات اقلیمی با افزایش موارد ازدواجهای زودهنگام و اجباری دختران جوان مرتبط است. براساس گزارش صندوق کودکان سازمان ملل، ۶۴۰ میلیون زن در جهان در سنین پایین ازدواج کردهاند.
این تحقیق تاثیر تغییرات اقلیمی بر زندگی دختران را در بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۲ در جنوب آسیا و بخشهایی از افریقا بررسی کرده است.
طبق نتایج این تحقیق که در مجله کار اجتماعی بینالمللی نشر شده است، حوادث طبیعی چون سیل، خشکسالی، طوفان یا از دست رفتن حاصلخیزی خاک و کاهش فعالیتهای کشاورزی را با میزان ازدواجهای زودهنگام و اجباری مرتبط میداند.
روزنامه لوموند درباره نتایج این تحقیق گزارش داده که در بنگلادش، در سالهایی که اوج گرما بیش از ۳۰ روز طول کشیده است، تعداد ازدواج دختران ۱۱ تا ۱۴ ساله ۵۰ درصد افزایش یافته است.
طبق آمار ارائه شده از سوی موسسه برنامه بینالمللی نیز در بخشهایی از اتیوپیا مانند منطقه ارومیه، ازدواج اجباری در سال ۲۰۲۲ به دلیل خشکسالی بیسابقه به طور متوسط ۱۱۹ درصد افزایش داشته است.
فیونا دوهرتی، نویسنده این تحقیق میگوید که دسترسی به آموزش نقش کلیدی در همبستگی علیه ازدواج زودهنگام دختران جوان بازی میکند.
براساس این مطالعه، زمانی که سطح تحصیلات فرزندان و والدین افزایش مییابد میزان ازدواج زودهنگام نیز کاهش پیدا میکند.
هدر بار، از مسئولان سازمان دیدبان حقوق بشر میگوید که «جوامع آسیبپذیر در شرایط اضطراری در صورت امکان روی آموزش پسر سرمایهگذاری میکنند و دختر در این مواقع مانند باری است که باید به هر طریقی سریعتر از آن خلاصی یافت.»
به گفته فیونا دوهرتی، ازدواج اجباری نیز در شرایط خاص به عنوان یک سازوکار حمایتی استفاده میشود و خانوادهها ترجیح میدهند در شرایط بلایای طبیعی و جابهجاییها دختران جوان را مجبور به ازدواج کنند.
به گفته او وقتی جمعیتی آواره میشود، خشونت مبتنی بر جنسیت بسیار بیشتر است.
در برخی موارد نیز خانوادهها در واکنش به ترس از خشونت جنسی به ازدواج زودهنگام کودکانشان متوسل میشوند.