سخنگوی سازمان ملل می‌گوید کمک به زنان و دختران افغانستان از اولویت‌های این سازمان است

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل به افغانستان اینترنشنال گفت کمک به زنان و دختران محروم از حق آموزش در افغانستان، از اولویت‌های این سازمان است. استیفان دوجاریک گفت که پیام سازمان ملل به طالبان این است که این سازمان تا آخر در کنار زنان خواهد ماند.

آقای دوجاریک روز جمعه، ۳۱ سنبله، در حاشیه نشستی که سازمان ملل درباره «مبارزه با آپارتاید جنسیتی در افغانستان» برگزار کرد، به مریم رحمتی، خبرنگار افغانستان اینترنشنال، گفت که بدون کارمندان زن، یوناما نمی‌تواند بسیاری از فعالیت‌های خود را در داخل افغانستان موفقانه اجرا کند.

او افزود که بیشتر زنانی که برای دفاتر ملل متحد کار می‌کنند، زنان افغان اند. به گفته او، آن‌ها در حال حاضر به کار خود از خانه ادامه می‌دهند.

به گفته آقای دوجاریک، قرار است رزا اوتونبایوا، فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل، نمایندگی سازمان ملل در افغانستان هفته آینده در یک جلسه شورای امنیت درباره افغانستان سخنرانی کند.

صندلی خالی افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل

پس از ورود طالبان به کابل در اسد ۱۴۰۰، این دومین سالی است که صندلی افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل خالی است.

طالبان در ماه قوس ۱۴۰۰ سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی این گروه در دوحه را به‌عنوان نماینده خود در سازمان ملل تعیین کرد. با این حال، آقای شاهین بعد از دو سال تلاش نتوانسته است بر کرسی افغانستان در سازمان ملل تکیه بزند.

استیفان دوجاریک در گفت‌وگو با افغانستان اینترنشنال گفت که تنها اعضای رسمی سازمان ملل می‌تواند در مجمع عمومی این سازمان کرسی داشته باشند.

با این حال، آقای دوجاریک گفت کشورهای عضو سازمان ملل باید در این مورد به توافق برسند که کرسی افغانستان در سازمان ملل در اختیار چه کسی باشد و مسئولیت دبیرکل این است که زمینه آن را فراهم کند که صدای مردم افغانستان شنیده شود.

آیا سازمان ملل در پی به رسمیت شناختن طالبان است؟

استیفان دوجاریک در پاسخ به این انتقاد ناظران که نشست‌های مقامات سازمان ملل با طالبان به معنای تلاشی برای به رسمیت شناخته شدن این گروه است، این دو موضوع را مسایلی جدا از هم خواند.

به گفته سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، برای به رسمیت شناختن طالبان، که به قول او یک موضوع سیاسی است، کشورها تصمیم می‌گیرند. با این حال، برای مسایل انسانی سازمان ملل ناگزیر است به مردم افغانستان کمک برساند و با کسانی که در حال حاضر بر سر قدرت‌اند، صحبت کند.

آقای دوجاریک تاکید کرد که برگزاری نشست‌هایی با طالبان به معنای به رسمیت شناختن این گروه نیست. به گفته او، هرچند طالبان یک دولت نیستند، با این حال سازمان ملل برای کمک‌رسانی به نیازمندان، انتخاب دیگری جز صحبت با طالبان ندارد.