کریمه بنون، گزارشگر سابق سازمان ملل روز سهشنبه در نشست شورای امنیت گفت که طالبان با اعمال آپارتاید جنسیتی، امکان حضور خود در این سازمان را از بین برده است.
این حقوقدان در این نشست گفت که طالبان با چنین سیاستی به رسمیت شناخته نخواهد شد.
خانم بنون از شرکتکنندگان این نشست خواست که طالبان را به دلیل اعمال «آپارتاید جنسیتی» در مقام پاسخگویی قرار دهند.
این کارشناس حقوق بینالملل در حوزه زنان که ۳۰ سال پیشینه کار مرتبط با مسائل افغانستان دارد، افزود که طالبان از ماه اسد ۱۴۰۰ تا اکنون ۶۵ فرمان در راستای محدود کردن حقوق زنان صادر کرده که باعث نقض حقوق زنان شده است.
کریمه بنون هشدار داد که سیاستهای طالبان تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است.
این کارشناس حقوق بینالملل در حوزه حقوق زنان به اعضای شورای امنیت سازمان ملل از قول زنان هزاره گفت که تحت تهدید دائمی حکومت طالبان زندگی میکنند.
او به نقل از یک زن معترض در کابل گفت: «چیزی را که ما هر روز زندگی میکنیم، مرگ تدریجی است.»
خانم بنون با ارائه تصویری از وضعیت زندگی زنان افغان تاکید کرد که نهادهای بینالمللی باید برای تامین حقوق زنان افغان بیشتر کار کنند و طالبان را هم پاسخگو کنند.
او تصریح کرد که اقدامات طالبان در راستای محدود کردن حقوق زنان «آپارتاید جنسیتی» است، چیزی که به گفته او، در افغانستان اتفاق میافتد و باید به رسمیت شناخته شود.
خانم بنون از جامعه جهانی خواست که تنها به محکوم کردن این سیاست طالبان اکتفا نکند، بلکه با برداشتن گامهای عملی به وضعیت کنونی در افغانستان پایان دهد.
طالبان تاکنون همه درخواستهای جامعه جهانی برای تامین حقوق زنان را «دخالت» در امور داخلی خود خوانده و بارها گفته که سیاستهایی را که در مورد بر زنان پیاده کرده برابر با شریعت اسلامی است.