آلبانیا در ملل متحد:نگران کشتار و شکنجه کارمندان و نظامیان حکومت پیشین به دست طالبان هستیم

نماینده آلبانیا در ملل متحد می‌گوید کشورش نگران گزارش‌های کشتار، شکنجه، بازداشت و بدرفتاری با کارمندان و نظامیان حکومت پیشین افغانستان به دست طالبان است. فریت خوجه در نشست شورای امنیت گفت طالبان تمایلی به اجرای تعهد خود مبنی‌بر عفو عمومی ندارد.

آلبانیا روز سه‌شنبه (چهارم میزان) رهبری نشست شورای امنیت ملل متحد در افغانستان را به عهده داشت.

نماینده این کشور با اشاره به قتل‌های غیرقانونی، بازداشت و شکنجه کارمندان و نظامیان حکومت پیشین افغانستان به دست طالبان گفت که این گروه هیچ گونه تمایل به رعایت و اجرای تعهدات خود مبنی‌بر عفو عمومی و قوانین بین‌المللی حقوق بشر ندارد.

فریت خوجه همچنین گفت که بازداشت‌های مداوم روزنامه‌نگاران، نویسندگان و منتقدان حکومت طالبان، آزادی بیان را بیش از پیش کاهش داده و صداهای معدود «حقیقت و عقل» را که هنوز در افغانستان مانده‌اند، خاموش کرده است.

نماینده آلبانیا همچنین تلاش‌های طالبان را که به گفته او می‌خواهند خود را ارتقادهنده اقتصاد و ضامن امنیت معرفی کنند، «نمای دروغین» خواند.

این مقام آلبانیا گفت: «تا امروز، هیچ شاخصی وجود ندارد که نشان دهد عموم مردم از منافع اقتصادی سود می‌برند. ما هنوز شاهد فقر، رنج و فقر عظیم هستیم که نزدیک به دو سوم جمعیت برای بقا به کمک‌های نجات‌بخش متکی هستند.»

آقای خوجه همچینن اضافه کرد که ادامه حضور و فعالیت عناصر تروریستی در خاک افغانستان یک نگرانی جدی است. او گفت که افغانستان در حال تبدیل شدن به یک زمین مساعد برای رادیکال‌سازی جوانان است.

نماینده آلبانیا در ملل متحد از کشورها خواست که سیاست‌های «نفرت‌انگیز» و غیر قابل قبول تبعیض جنسیتی طالبان در افغانستان را «آپارتاید جنسیتی» بخوانند. او با اشاره به این موضوع گفت: «بله، کلمه قوی است، اما حق است. این واقعیت وحشتناک را منعکس می‌کند... ما نمی‌توانیم در اینجا فقط اظهارات و محکومیت خود را تکرار کنیم.»

این مقام آلبانیا گفت که آن‌چه طالبان بر زنان و دختران افغان تحمیل می‌کنند، «جنایت است و جنایت باید مجازات در پی داشته باشد.»

او در بخشی از سخنانش اضافه کرد که اگر طالبان خواستار رسمیت‌شناسی است، باید با تغییر سیاست‌هایش آن را به دست آورد.

نمایندگان برخی کشورهای دیگر نیز در نشست شورای امنیت از حضور گروه‌های تروریستی، نقض حقوق زنان و دختران و بحران بشری در افغانستان ابراز نگرانی کردند.