همزمان با افزایش تنشها در کوزوو، واشینگتن از استقرار نیروهای نظامی صربستان در نزدیکی مرز با کوزوو ابراز نگرانی کرد و خواستار عقبنشینی آنها شد.
سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا آرایش نظامی نیروهای صربستان در مرز با کوزوو را «بیسابقه» خوانده است.
جان کربی تاکید کرد که این اقدام به بیثباتی در منطقه دامن میزند.
او گفت امریکا استقرار تانک، توپخانه و واحدهای پیادهنظام مکانیزه صربستان در نزدیکی مرز کوزوو را «رصد میکند».
همزمان ائتلاف نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو) روز جمعه، هفتم میزان، اعلام کرد قصد دارد بر تعداد نیروهای حافظ صلح خود در کوزوو بیفزاید.
به گزارش گاردین، نیروهای بریتانیایی برای انجام این ماموریت به کوزوو اعزام شدهاند.
آلبین کورتی، نخستوزیر کوزوو با استقبال از این تصمیم ناتو، بار دیگر صربستان را متهم کرد با کمک متحد خود، روسیه، در پی بر هم زدن صلح و ثبات در منطقه است.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، پیش از این در روز یازدهم جوزا گفته بود این ائتلاف آماده است نیروهای نظامی بیشتری به کوزوو بفرستد تا به خشونتها در شمال این کشور پایان دهد.
تنشها در منطقه پس از حمله بالغ بر ۳۰ شبهنظامی مسلح صرب به نیروهای پلیس کوزوو در روستایی در شمال این کشور بالا گرفته است.
در این حمله که روز یکشنبه دوم میزان انجام شد، یک نفر از نیروهای پولیس و سه نفر از مهاجمان کشته شدند.
به گفته مقامهای کوزوو، در جریان بازرسی از مهاجمان تعداد قابل توجهی سلاح سنگین و همچنین مقادیری مواد منفجره کشف شده است.
همزمان آنتونی بلینکلن، وزیر امور خارجه امریکا روز جمعه در تماسی تلفنی با الکساندر ووچیچ، رئیسجمهور صربستان، خواستار «بازگشت به گفتوگو» و «کاهش فوری تنشها» در منطقه شد.
ووچیچ روز جمعه به خبرنگاران گفت برخی ادعاها مبنی بر اینکه نیروهای نظامی صربستان در «بالاترین سطح از آمادگی جنگی» هستند، حقیقت ندارد.
تنشها در شمال کوزوو در ماه جوزای امسال به خشونت کشیده شد؛ زمانی که شهرداران آلبانیاییزبان برآمده از اکثریت این کشور، میخواستند در شهرهایی با اکثریت جمعیت صرب به قدرت برسند.
این شهرداران آلبانیاییزبان در ماه اپریل در انتخابات شهرداری که از سوی صربها تحریم شده بود، برگزیده شدند.
کوزوو دارای اکثریتی آلبانیاییزبان است اما جمعیت عمده شمال این کشور را صربها تشکیل میدهند.