• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

پاکستان برای اخراج مهاجران مراکز ویژه ایجاد می‌کند

۴ عقرب ۱۴۰۲، ۱۳:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)

پاکستان برای اخراج مهاجرین شامل ۱.۷ میلیون افغان‌ که در این کشور غیرقانونی زندگی می‌کنند مراکز ویژه اخراج ایجاد می‌کند. مقام‌های پاکستان گفتند در صورتی که مهاجران تا مهلت تعیین شده این کشور را ترک نکنند، به مراکز اخراج فرستاده خواهند شد.

جان اچکزی، سخنگوی دولت در بلوچستان روز پنجشنبه (چهار عقرب) به آسوشیتدپرس گفته که سه مرکز اخراج در این شهر ایجاد شده است.
اعظم‌خان، وزیر موقت ایالت خیبرپختونخوا، هم گفت که در این ایالت نیز سه مرکز اخراج ایجاد خواهد شد. او گفت «مهاجرانی که به طور غیرقانونی در کشور زندگی می‌کنند باید قبل از مهلت چهارشنبه هفته آینده برای جلوگیری از بازداشت، پاکستان را ترک کنند.»

سرفراز بوگتی، وزیر داخله پاکستان گفته که مهلت یک ماه برای اخراج مهاجران تمدید نخواهد شد. وزیر داخله پاکستان توضیح داد که مهاجران در هنگام خروج فقط ۱۸۰ دالر حق دارند از کشور خارج کنند.

او به پاکستانی‌ها هشدار داد که اگر مشخص شود پس از اول نوامبر به مهاجرانی که به طور غیرقانونی در کشور هستند پناه داده اند، علیه آنها اقدام خواهد شد.

پاکستان میزبان میلیون‌ها افغان است و از زمان اعلام اخراج مهاجران، این کشور حدود ۶۰ هزار افغان را اخراج و به افغانستان بازگردانده شده است.
مقام‌های پاکستان گفتند ۱.۴ میلیون افغان که به عنوان پناهنده ثبت نام کرده‌اند، اخراج نخواهد شد.

در پی تصمیم تسریع روند اخراج مهاجران افغان از پاکستان، مدافعان حقوق بشر و سازمان ملل از پاکستان خواستند در این تصمیم تجدید نظر کند.
سازمان ملل با انتقاد از این تصمیم پاکستان، گفت که این سرکوب می‌تواند منجر به نقض حقوق‌بشر از جمله جدایی خانواده‌ها شود.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۴

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۵

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

•
•
•

مطالب بیشتر

مطیع‌الله ویسا از بازداشت طالبان آزاد شد

۴ عقرب ۱۴۰۲، ۱۲:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

مطیع‌‌الله ویسا، فعال آموزش دختران پس از گذشت ۲۱۵ روز، پنجشنبه چهارم عقرب، از بازداشت طالبان آزاد شد. عطاالله ویسا، برادر مطیع‌الله ویسا در گفت‌وگو با افغانستان اینترنشنال خبر رهایی این فعال آموزش دختران را تایید کرد.

استخبارات طالبان در روز هفتم ماه حمل مطیع‌الله ویسا، رئیس نهاد راه قلم و فعال حوزه آموزش دختران را بازداشت کرده‌ بود.

مطیع‌الله ویسا پس از سفر اروپا و دیدار با مقامات اروپایی توسط طالبان بازداشت شد.

سازمان عفو بین‌الملل و گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان از آزادی آقای ویسا استقبال کردند.

عفو بین‌الملل در اکس نوشت مطیع‌الله ویسا هرگز نباید به خاطر ترویج آموزش دختران زندانی می‌شد. این سازمان از همه کسانی که برای رهایی مطیع‌الله ویسا تلاش کرده‌اند قدردانی کرده است.

گزارشگر ویژه سازمان ملل هم با استقبال از آزادی آقای ویسا خواستار رهایی فوری و بدون قید و شرط دیگر مدافعان حقوق بشر از زندان طالبان شده است.

ریچارد بنت در اکس نوشت که این مدافعان حقوق بشر خودسرانه به خاطر دفاع از حقوق خود و حقوق بشر دیگران بازداشت شده‌اند.

پس از واکنش‌های گسترده جهانی، آن زمان سخنگوی طالبان، ادعا کرد که ویسا کارهای «خودسرانه» می‌کرد و بدون اینکه «نظام» را در جریان بگذارد تجمع برگزار می‌کرد. ذبیح‌الله مجاهد مدعی شد که ویسا به صورت پنهانی و علنی با «بیرون» ارتباط داشت و از بیرون دستور می‌گرفت.

مطیع‌الله ویسا و عطاالله ویسا، دو برادر اهل قندهار بیشتر از ده سال برای باز شدن مکاتب دختران در جنوب افغانستان تلاش‌کرده‌اند. پس از حاکمیت طالبان و بسته شدن مکاتب دخترانه در سراسر افغانستان، مطیع‌الله ویسا فعالیت خود را گسترش داد و برای باز شدن مکاتب دخترانه در تمام کشور تلاش کرد.

او پس از ممنوعیت تحصیل دختران توسط طالبان، از کارزار بازگشت دختران به مکاتب حمایت کرد. او در شش حمل سال جاری، یک روز قبل از بازداشت در توییتی ویدیوی دخترانی را نشر کرد که خواستار رفع ممنوعیت تحصیل شده بودند.

بازداشت آقای ویسا واکنش‌های گسترده بین‌المللی را برانگیخت و شمار زیادی از مدافعان حقوق بشر و مقام‌های کشورها خواهان آزادی او شدند.

دوصد پناهجوی افغان در یک پرواز از اسلام‌آباد به بریتانیا منتقل شدند

۴ عقرب ۱۴۰۲، ۱۰:۴۴ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه‌های پاکستان و بریتانیا گزارش دادند روز پنچشنبه ۴ عقرب، دوصد پناهجوی افغان در یک پرواز از فرودگاه اسلام‌آباد به بریتانیا منتقل شدند. مقام‌های بریتانیایی اعلام کردند که دو هزار پناهجوی افغان را در ١٢ پرواز از پاکستان به لندن انتقال می‌دهند.

افرادی که روز پنجشنبه به بریتانیا منتقل شدند کسانی هستند که از ماه‌ها پیش در اسلام‌آباد منتظر انتقال به این کشور بودند.

قرار است بقیه پناهجویان افغان در اسلام‌آباد شامل دو هزار نفر تا پایان ماه دسامبر به بریتانیا منتقل شوند.

روند انتقال پناهجویان افغان به لندن پس از آن سرعت گرفت که پاکستان به همه اتباع مهاجران فاقد مدارک قانونی تا اول ماه نوامبر فرصت داد که این کشور را ترک کنند.

اخیرا هیئتی از کمیساریای عالی بریتانیا برای گفت‌وگو و تسریع روند انتقال پناهجویان افغان به پاکستان رفتند.

وزیر داخله ایران اعلام کرد اتباع خارجی اجازه سکونت در محدوده برخی اماکن را ندارند

۴ عقرب ۱۴۰۲، ۱۰:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

وزیر داخله جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که اتباع خارجی نباید در محدوده برخی اماکن سکونت داشته باشند. احمد وحیدی گفته امنیت اماکن باید تامین شود و خروج اتباع خارجی از محدوده برخی اماکن مانند زیارتگاه شاهچراغ در شیراز در حال اجرا است.

وزیر داخله ایران روز پنجشنبه (۴ عقرب) به خبرگزاری ایسنا گفت: «براساس طرح ساماندهی اتباع خارجی، باید امنیت برخی مراکز تامین شود و اتباع خارجی در برخی نقاط نباید باشند.»

وزیر داخله جمهوری اسلامی از اتباع خارجی اسمی نبرده است، اما به نظر می رسد هدف او مهاجران افغان است. جمهوری اسلامی اخیرا به دلیل حضور گسترده مهاجران افغان طرح اخراج آنها را روی دست گرفته است.

تصمیم به خروج افغان‌ها از اطراف زیارتگاه شاهچراغ پس از دومین حمله تروریستی به این مکان (در روز ۲۲ ماه اسد ۱۴۰۲) گرفته شده است.

بهرنگ قربانی، مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری فارس پیشتر گفته بود که به دنبال حمله تروریستی در زیارتگاه شاهچراغ، به مالکان منازل مسکونی و محدوده اطراف آن گفته شده که اجازه واگذاری منازل خود چه به شکل رهن یا اجاره به شهروندان خارجی را ندارند.

بر اساس اظهارات او، این تصمیم با ارسال پیام به شماره تماس شهروندان ایران ارسال شد.

اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری فارس هم در سوم میزان سال جاری اعلام کرد که شهروندان خارجی ساکن در منطقه هشت شهرداری شیراز و اطراف زیارتگاه شاهچراغ حداکثر تا ۱۴ میزان فرصت دارند نسبت به تخلیه منازل مسکونی اقدام کنند.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در ۲۷ میزان خبر داد که عاملان دو حمله به زیارتگاه شاه‌چراغ خارجی بودند. در اطلاعیه این وزارت نوشته شد که «در مجموعه عملیات‌های معطوف به واقعه‌ سال گذشته، ۲۶ عامل تکفیری دستگیر شدند که همه غیرایرانی و از ملیت‌های آذربایجان، تاجیکستان و افغانستان بودند.»

طبق این اطلاعیه، عامل حمله دوم نیز شهروند تاجیکستان بود که با داعش همکاری داشت، در ولایت بدخشان افغانستان آموزش دیده بود و از مرزهای شرقی ایران به‌طور غیرقانونی وارد این کشور شده بود.

جمهوری اسلامی او را به دوبار اعدام محکوم کرد.

بنابر اظهارات مقامات جمهوری اسلامی دست‌کم ۵ میلیون مهاجر افغان در ایران زندگی می‌کنند که عمدتا پس از روی کار آمدن طالبان به این کشور وارد شدند.

مقام‌های جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده‌اند که افراد بدون مدارک اقامتی معتبر باید اخراج شوند. در ماه‌های گذشته ده‌ها هزار مهاجر افغان از ایران اخراج و به طالبان تحویل داده شده‌اند.

رسانه‌ها گزارش دادند طالبان ملا تره‌‌خیل را بازداشت کرده است

۴ عقرب ۱۴۰۲، ۰۹:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری پژواک گزارش داد که طالبان ملا تره‌خیل محمدی، عضو پارلمان پیشین حکومت افغانستان را در کابل بازداشت کرده است. وزارت عدلیه طالبان پارسال اعلام کرد که بیش از دو هزار جریب زمین در شهرک ملا تره‌خیل در کابل «غصب» شده است.

طالبان در مورد بازداشت آقای تره‌خیل چیزی نگفته است. ملا تره‌خیل از نمایندگان بانفود پارلمان پیشین افغانستان بود.

به گزارش پژواک، کمیسیون جلوگیری از غصب زمین‌ طالبان روز سه‌شنبه دوم عقرب ملا تره‌خیل را در ارتباط به غصب زمین‌های دولتی احضار کرده بود.

‌مقام‌های وزارت عدلیه طالبان در مورد احضار این نماینده پیشین هنوز اظهار نظر نکرده‌اند.

اما وزارت عدلیه طالبان به تازگی در بیانیه‌ای نوشت که این وزارت جلسه‌ای در کابل درباره جلوگیری از غصب زمین و استرداد زمین‌های مصادره شده برگزار کرده است.

وزیر داخله پاکستان: برنامه‌ای برای تمدید مهلت اخراج مهاجران 'غیرقانونی' نداریم

۴ عقرب ۱۴۰۲، ۰۹:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)

وزیر داخله پاکستان گفته کشورش در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای تمدید مهلت اخراج مهاجران از پاکستان ندارد. سرفراز بوگتی همچنین گفت تصمیم درباره اخراج مهاجران غیرقانونی پس از اول نوامبر، «سوءتعبیر» شده و هدف پاکستان تنها افغان‌ها نبوده‌ است.

کمیته عالی حکومت پاکستان اخیراً اعلام کرد که تمام مهاجران غیرقانونی که در این کشور زندگی می‌کنند تا اول نوامبر فرصت دارند که پاکستان را ترک کنند.

این تصمیم با انتقادهای فراوانی در داخل پاکستان و افغانستان مواجه شد. شماری از نهادهای حقوق بشری نیز در این مورد ابراز نگرانی کردند.

وزیر داخله حکومت پاکستان روز چهارشنبه، سوم عقرب، در کمیته دایمی مجلس سنای پاکستان گفت که اعلامیه پاکستان درباره خروج مهاجران خارجی، «سوءتعیبر» شده و برداشت‌های «نادرستی» از آن ارائه شده است.

سرفراز بوگتی تصریح کرد: «ما در مورد اخراج ساکنان غیرقانونی صحبت کردیم، اما این پیام به گونه‌ای منقل شد که گویا فقط افغان را اخراج می‌کنیم. پیام حکومت فقط برای افغان‌ها نبود؛ برای همه مهاجران غیرقانونی بود.»

او گفت که حکومت پاکستان مهاجران غیرقانونی ایرانی را که متعلق به جامعه بلوچ هستند نیز اخراج خواهد کرد.

وزیر داخله پاکستان اضافه کرد که هرکسی که کارت پناهندگی یا ویزا داشته باشد، «مهمان ما» است.

این مقام ارشد پاکستانی گفت که امیدوار است پس از اول نوامبر، یک سیستم تک‌سندی برای سفر به پاکستان ایجاد شود و «هرکسی که می‌خواهد به پاکستان برود، پاسپورت با خود داشته باشد.»

او تاکید کرد که هیچ کشوری در دنیا به کسی اجازه نمی‌دهد که بیاید و در آنجا به گونه غیرقانونی زندگی کند.

وزیر داخله پاکستان گفت که در حال حاضر پیشنهادی برای تمدید مهلت اخراج مهاجران «غیرقانونی» وجود ندارد و در صورت ارائه چنین پیشنهادی، مقام‌ها درباره آن بحث خواهند کرد.