• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

بیش از 'صد هزار' پناهجوی افغان در دو هفته گذشته از گذرگاه تورخم به افغانستان بازگشتند

۱۰ عقرب ۱۴۰۲، ۱۱:۰۴ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۰:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

مقام‌های پاکستان به خبرگزاری رویترز گفتند که ۱۰۴ هزار پناهجوی افغان در دو هفته گذشته از طریق مرز تورخم به افغانستان بازگشته‌اند. به گفته مقام‌های پاکستانی، برخی از آنها بیش از ۳۰ سال بدون هیچ مدرکی در پاکستان زندگی می‌کردند.

همچنین شمار نامشخصی از مهاجران از طریق گذرگاه چمن، شهر مرزی در جنوب غربی ایالت بلوچستان، به افغانستان بازگشته‌اند.

وزارت امور مهاجران طالبان اعلام کرد که ۱۶ هزار و ۷۰۰ مهاجر مقیم پاکستان روز سه‌شنبه (۹ عقرب) از طریق گذرگاه‌های مرزی تورخم و اسپین‌بولدک به افغانستان بازگشتند.

در اوایل ماه اکتبر، پاکستان هشدار داد که اگر مهاجران غیرقانونی، از جمله صدها هزار شهروند افغانستان، تا اول نوامبر این کشور ترک نکنند، اخراج خواهند شد.

علی‌رغم اصرار سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای حقوق بشری، حکومت پاکستان از تصمیم اخراج مهاجران بدون اسناد اقامتی صرف نظر نکرده است.

وزارت داخله این کشور اعلام کرده است که از روز پنجشنبه، یازدهم عقرب، عملیاتی را برای بازداشت و اخراج مهاجران بدون مدرک آغاز خواهد کرد.

بر اساس برآوردهای حکومت پاکستان، بیش از چهار میلیون افغان در پاکستان زندگی می‌کنند که حدود یک میلیون و هفتصد هزار نفر آنان بدون اسناد اقامتی هستند.

بسیاری از مهاجران افغان در پاکستان خانواده‌هایی هستند که در چهار دهه جنگ در افغانستان به پاکستان رفته‌اند.

در همین حال، براساس گزارش‌ها تنها ششصد هزار افغان پس از بازگشت مجدد طالبان به قدرت به پاکستان گریخته‌اند.

پس از افزایش حملات گروه‌های تندرو اسلامی در پاکستان در دو سال اخیر، دولت این کشور با اتخاذ مواضع تندروانه خود گفته است که شهروندان افغانستان در پشت حملات شبه‌نظامیان، قاچاق و سایر جنایات در این کشور بوده‌اند.

گروه‌های حقوق بشری با اعتراض به این تصمیم از پاکستان خواسته‌اند در در این مورد تجدید نظر کند.

سازمان‌های حقوق بشری با ابراز نگرانی از این تصمیم حکومت موقت پاکستان، می‌گویند که اخراج مهاجران افغان می‌تواند باعث بحران انسانی در بین گروه‌های آسیب‌پذیری شود که از آزار و اذیت طالبان گریخته‌اند.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۳

وزیر کار طالبان: جامعه جهانی نباید موضوع کارگران را سیاسی کند

۴

پارلمان اروپا آپارتاید جنسیتی و تروریستی بودن طالبان را رسما بررسی می‌کند

۵

ارتش پاکستان: طالبان با حمایت از شبه‌نظامیان منافع افغانستان را نادیده گرفته است

•
•
•

مطالب بیشتر

طالبان از بازگشت بیش از ۲۰ هزار مهاجر افغان از پاکستان و ایران خبر داد

۱۰ عقرب ۱۴۰۲، ۱۰:۲۸ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت امور مهاجران طالبان اعلام کرد که ۱۶ هزار و ۷۰۰ مهاجر مقیم پاکستان روز سه‌شنبه (۹ عقرب) از طریق گذرگاه‌های مرزی تورخم و اسپین‌بولدک به افغانستان بازگشتند. این وزارت گفته همزمان سه هزار و ۶۰۸ مهاجر دیگر از ایران وارد افغانستان شده‌اند.

با افزایش بازگشت مهاجران، معاون سخنگوی طالبان گفت که برای انتقال شهروندان، این گروه وسایط نظامی خود را به مرز تورخم منتقل کرده است.

بلال کریمی گفته وسایط نظامی شامل صدها موتر باربری و کوچک است که برای انتقال مهاجران به گذرگاه تورخم منتقل شده است.

وزارت صحت عامه طالبان هم از اعزام تیم‌های صحی در تورخم برای عرضه خدمات پزشکی به مهاجران خبر داده است.

ضرب‌الاجل یک‌ماهه حکومت پاکستان برای اخراج مهاجران فاقد مدارک قانونی روز چهارشنبه، اول نوامبر، به پایان رسید.

سازمان ملل برای ساختن سرپناه برای زلزله‌زدگان هرات ۲۵ میلیون دالر کمک درخواست کرد

۱۰ عقرب ۱۴۰۲، ۱۰:۲۳ (‎+۰ گرینویچ)

برنامه توسعه سازمان ملل متحد برای حمایت از بازسازی خانه‌های ویران شده در زلزله اخیر هرات، ٢٥ میلیون دالر درخواست کمک فوری کرد. این نهاد گفته است که صدها هزار نفر در این زلزله آسیب دیده‌اند و تا پیش از رسیدن زمستان به سرپناه نیاز دارند.

در پی وقوع زلزله‌های ویرانگر در هرات، برنامه توسعه سازمان ملل متحد گفته است که برای حمایت از بخش‌های کلیدی و بازسازی نیاز فوری به ٢٥ میلیون دالر دارد.

این سازمان افزوده است که درخواست ٢٥ میلیون دالر اضافی، برای رفع نیازهای فوری زلزله‌زدگان استفاده خواهد شد.

هدف این طرح ساختن سرپناه موقت و دایمی، بازسازی زیرساخت‌های اساسی، تامین انرژی‌های تجدیدپذیر، بازسازی مکتب‌ها و فراهم کردن تسهیلات بهداشتی، مدیریت منابع آب و ایجاد مشاغل و فرصت‌های معیشتی موقت گفته شده است.

برنامه توسعه سازمان ملل متحد گفته است که زلزله هرات مردم را به‌شدت تحت تاثیر قرار داده و از هر هشت نفر در سراسر کشور، سه نفر به غذا دسترسی کافی ندارند.

این سازمان از جامعه جهانی خواسته است تا به نیازهای مردم افغانستان به‌ویژه مردم هرات توجه جدی کنند.

برنامه توسعه سازمان ملل متحد تاکید کرده که آسیب‌دیدگان زلزله هرات، که بسیاری از آنان زن و کودک هستند، در هوای سرد در خیمه‌ها زندگی می‌کنند و نیاز به آب و غذا و سرپناه دارند.

پیشتر سازمان جهانی غذا اعلام کرده بود که ١١٤ هزار نفر در هرات به کمک‌های بشردوستانه نیازد دارند و برای کمک و عرضه خدمات بهداشتی به آنان تا شش ماه آینده به ٧.٩ میلیون دالر نیاز دارد.

گزارشگر حقوق‌بشر ملل متحد بار دیگر از پاکستان خواست برنامه اخراج مهاجران افغان را لغو کند

۱۰ عقرب ۱۴۰۲، ۰۸:۲۳ (‎+۰ گرینویچ)

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان از پاکستان خواست برای جلوگیری از بروز بحران تازه، برنامه اخراج مهاجران افغان را لغو کند. ریچارد بنت تاکید کرد که از حقوق افغان‌ها به هر روش ممکن، از جمله گفت‌وگو با مقام‌های پاکستان حمایت می‌کند.

ضرب‌الاجل یک‌ماهه حکومت پاکستان برای اخراج مهاجران فاقد اسناد قانونی روز چهارشنبه، اول نوامبر، به پایان رسید. با پایان این مهلت، هزاران مهاجر شهروند افغانستان از طریق گذرگاه‌های تورخم و اسپین بولدک وارد افغانستان شدند.

همزمان، پولیس اسلام‌آباد با پخش ویدیوهایی از بازداشت و اخراج اجباری مهاجران افغان خبر داده است. پولیس اسلام‌آباد گفته که اخراج اجباری مهاجران غیرقانونی را آغاز کرده است.

مقام‌های پاکستان همچنین به شهروندان این کشور هشدار داده‌اند که در صورت پناه دادن به مهاجران علیه آنها اقدام خواهد شد.

اخراج مهاجران افغان با انتقادهای گسترده نهادهای حقوق بشری مواجه شده است.

کمیسیون حقوق بشر پاکستان: اخراج پناهجویان افغان باعث بحران انسانی می‌شود

۱۰ عقرب ۱۴۰۲، ۰۸:۱۵ (‎+۰ گرینویچ)

کمیسیون حقوق بشر پاکستان به حکومت این کشور هشدار داد که اخراج یک میلیون و هفتصد هزار پناهجوی افغان می‌تواند باعث بحران انسانی شود. این نهاد حقوق بشری به‌ویژه نسبت به اخراج شماری از گروه‌های مهاجر آسیب‌پذیر اظهار نگرانی کرد.

براساس نامه سرگشاده این کمیسیون، تصمیم حکومت پاکستان زندگی پناهجویان زن، کودک، سالمند و افراد در معرض خطر طالبان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

حکومت پاکستان در آغاز ماه اکتبر به پناهجویان بدون مجوز اقامت قانونی هشدار داد که اگر تا پیش از اول ماه نوامبر به کشورشان برنگردند، دستگیر و اخراج خواهند شد.

کمیسیون حقوق بشر پاکستان در نامه خود نوشت که دولت علی‌رغم انتقاد سازمان‌ها و شبکه‌های حقوق بشری، هیچ نشانه‌ای برای بازنگری این تصمیم نشان نداده و تا آنجا پیش رفته است که اعضای برجسته جامعه مدنی را از اظهار نظر درباره این موضوع در رویدادهای عمومی باز می‌دارد.

پاکستان کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهندگان را امضا نکرده، فاقد سیستم ملی پناهندگی است و مسائل مربوط به پناهندگان افغان را از طریق سیاست‌های موقت و اختیاری بررسی می‌کند.

با این حال، کمیسیون حقوق بشر پاکستان گفته که این کشور به رعایت قانون عرفی الزام‌آور جهانی مبنی بر عدم اخراج ملزم است.

این تعهد بین‌المللی اخراج هر کسی را که به مکانی که در آن با خطر واقعی آزار و اذیت، شکنجه، بدرفتاری یا تهدید جانی مواجه می‌شود، ممنوع می‌کند.

کمیسیون حقوق بشر پاکستان معتقد است که اقدامات دولت این کشور در این زمینه ناقض قوانین عرفی بین‌المللی است. این نهاد تاکید کرده است که وضعیت حاکم در افغانستان به هیچ وجه برای بازگشت امن و ادغام مجدد پناهجویان و افراد آسیب‌پذیر مناسب نیست.

پیش از این شماری از مقام‌های پاکستانی گفته بودند که یکی از دلایل اصلی مهاجران افغان افزایش حملات و تهدیدهای امنیتی است.

کمیسیون حقوق بشر گفته دولت پاکستان ممکن است نگرانی‌های امنیتی مشروعی در مورد شمار کمی از مهاجران غیرقانونی داشته باشد، اما این نهاد تاکید دارد که نگرانی‌های بشردوستانه باید بر منافع امنیتی اولویت داده شود.

این نهاد همچنین تاکید دارد که تصمیم‌هایی چون اخراج مهاجران در محدوده وظایف حکومت موقت غیرانتخابی قرار نمی‌گیرد.

ختم مهلت اخراج مهاجران؛پاکستان می‌گوید پس از ۲۴ ساعت علیه مهاجرانی که نرفتند، اقدام می‌کند

۱۰ عقرب ۱۴۰۲، ۰۴:۴۶ (‎+۰ گرینویچ)

هم‌زمان با فرا رسیدن اول نوامبر و پایان ضرب‌الاجل حکومت پاکستان برای اخراج مهاجران «غیرقانونی»، وزارت داخله این کشور گفته که ۲۴ ساعت پس از مهلت تعین‌شده، علیه مهاجرانی که از بازگشت به کشورشان خودداری کردند، «به طور جدی» اقدام خواهد کرد.

مقام‌های ایالتی پاکستان گفته‌اند که مهاجرانی که در اول نوامبر نیز خود را به مرزها می‌رسانند و می‌خواهند خارج شوند، مانعی سر راه‌شان نخواهد بود. اما به گفته‌ها آنها، کسانی که نتوانسته‌اند به مرزها برسند، بازداشت و به مراکز نگهداری منتقل خواهند شد.

وزارت بهداشت پاکستان نیز گفته که به مسئولان دستور داده که از زنان، کودکان و سالمندان در مراکز نگهداری مراقبت کنند.

سرفراز بوگتی، وزیر داخله پاکستان نیز روز سه‌شنبه، نهم عقرب، گفت که به آژانس‌های مرتبط دستور داده که به مهاجران در مراکز نگهداری، احترام بگذارند.

او همچنین گفت که یک شماره ارتباطی برای رسیدگی به شکایات مهاجران در مراکز نگهداری ایجاد شده است.

روز سه‌شنبه، در آستانه پایان ضرب‌الاجل حکومت پاکستان برای اخراج مهاجران «غیرقانونی»، هزاران افغان با کامیون و بس به سوی گذرگاه‌های مرزی هجوم بردند.

مقام‌های پاکستانی پیشتر گفتند که در یک ماه حدود ۱۰۰ هزار نفر به افغانستان برگشته‌اند.

اسلام‌آباد پیشتر، اوایل این ماه با اعلام تصمیم اخراج مهاجران غیرقانونی مدعی شد که شهروندان افغان در خشونت‌ها، قاچاق و جنایات در پاکستان دست دارند. طالبان در کابل این اتهامات را رده کرده و گروه‌های مدافع حقوق بشر از اسلام‌آباد خواسته اند در تصمیم خود تجدید نظر کند.

وزارت داخله پاکستان گفته که بیش از چهار میلیون مهاجر افغان در این کشور زندگی می‌کنند که از این میان حدود ۱.۷ میلیون آن فاقد اسناد اقامت هستند.

سازمان عفو بین‌الملل روز سه‌شنبه از پاکستان خواست تا اخراج پناهجویان افغان را فورا لغو کند. این سازمان حقوق بشری از کشورهای جهان نیز خواست که در حمایت مالی از پاکستان و پناه‌دادن به افغان‌هایی که از آزار و اذیت طالبان فرار می‌کنند، سهم بگیرند.

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید که اخراج پناهجویان افغان، به صورت ویژه زنان و دختران را در معرض آزار و اذیت و سایر موارد نقض جدی حقوق بشر قرار می‌دهد.