افزایش گرما و طولانیشدن باد و باران موسمی باعث شیوع بیسابقه تب دنگی در بنگلادیش شده است
بر بنیاد آخرین آمار، تبدنگی در بنگلادیش جان ۱۴۷۶ نفر را گرفته و بیش از ۲۹۱ هزار نفر دیگر را مبتلا کرده است. افزایش دما، بادها و باران شدید موسمی موجب پرورش پشه دنگی در این کشور میشود که امسال به شیوع بیسابقه این تب در این کشور دامن زده است.
آمار تلفات و مبتلایان نسبت به سال گذشته پنجبرابر افزایش یافته است.
رویترز گزارش داد که در پی افزایش شمار بیماران تب دنگی، شفاخانههای بنگلادیش برای مقابله و مراقبت از بیماران با مشکل مواجه شدهاند.
کبیر بشار، حشرهشناس و استاد جانورشناسی در دانشگاه جهانگیرنگر بنگلادیش میگوید که «در ۲۵ سال تحقیق خود هرگز چنین شیوع شدیدی را شاهد نبوده است.»
او به رویترز گفت: «دما، بارندگی و سایر موارد به دلیل تغییرات آب و هوایی نسبت به گذشته متفاوت شده است. ما در اواسط اکتوبر شاهد بارش بارانهای موسمی هستیم که غیرعادی است.»
او افزود: «این تغییرات الگوی فصلی شرایط ایدهآلی را برای پرورش پشه آئدس [پشه تب دنگی] ایجاد میکند.»
بشار همچنین تصریح کرد: «پس از سه سال آزمایش، سرانجام به این نتیجه رسیدیم که آئدس در طول روز گاز میگیرد. همچنین میتواند با موفقیت تکثیر شود، حتی در فاضلابهای کثیف و در آب شور دریا.»
این نوع پشه معمولاً در آب تمیز تکثیر میشود و در طول روز تغذیه میکند. این بیماری به دلیل دردهای شدید ماهیچهها و مفاصل به آن «تب شکستگی» نیز میگویند.
هیچ واکسین یا دارویی برای درمان تب دنگی وجود ندارد، اما به گفته کارشناسان، تشخیص زودهنگام و مراقبتهای پزشکی مناسب میتواند مرگومیر را به کمتر از ۱ درصد کاهش دهد.
پیش از این در سال ۲۰۲۲ فقط ۲۸۱ مورد مرگ ناشی از تب دنگی ثبت شده بود، اما در سال ۲۰۲۳ این آمار به حدود یکونیم هزار نفر افزایش یافته است.