کارشناس بانک توسعه اوراسیا: ساخت کانال قوش‌تپه منجر به بحران آب در آسیای میانه خواهد شد

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۵

اقتصاددان ارشد بانک توسعه اوراسیا هشدار داد که راه‌اندازی کانال قوش‌تپه توسط طالبان، منجر به بحران آب در آسیای میانه خواهد شد. اوگنی وینوکوروف گفت این کانال باعث کاهش آب رودخانه آمو خواهد شد و توافق منطقه‌ای درباره آب را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

رسانه‌های قزاقستان به نقل از این اقتصاددان ارشد بانک توسعه اوراسیا گزارش دادند که طبق پیش‌بینی‌ها، آسیای میانه تا سال ۲۰۲۸ با کمبود مزمن آب مواجه خواهد بود.

او روز پنجشنبه (۲۵ عقرب) در یک میزگرد در آلماتی گفت: «طالبان اکنون در حال ساخت کانال قوش‌تپه است و افتتاح آن برای سال ۲۰۲۸ میلادی برنامه‌ریزی شده که منجر به کاهش جریان آب رودخانه در آسیای میانه خواهد شد.»

به گفته وی، در این راستا قرار است سازوکاری برای مدیریت منابع آب در آسیای میانه روی دست گرفته شود.

کانال قوش‌تپه، یکی از بزرگترین کانال‌های انتقال آب افغانستان و منطقه است که از ولسوالی کلدار در ولایت بلخ شروع شده و آب رودخانه آمو را تا ولسوالی اندخوی فاریاب منتقل خواهد کرد.

شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهور اوزبیکستان پیشتر هشدار داده بود که ساخت کانال انتقال آب قوش‌تپه توسط طالبان، می‌تواند رژیم آب و تعادل را در آسیای میانه به طور اساسی تغییر دهد.

به‌رغم انتقادها، طالبان به کار ساخت کانال انتقال آب ادامه داده است. این گروه در ۱۹ میزان اعلام کرد که با تکمیل فاز اول، فاز دوم ساخت‌وساز کانال قوش‌تپه را آغاز کرده‌ است.

در مراسم بهره‌برداری از فاز دوم، محمد یعقوب، وزیر دفاع طالبان در اظهاراتی که به نظر می‌رسید پاسخی به اوزبیکستان باشد گفت: «همسایه‌ها نگران نباشند، ما هیچ‌گاه در استفاده از آب آمو دریا به حقوق همسایه‌ها تجاوز نمی‌کنیم.»

وزارت داخله طالبان روز چهارشنبه (۲۴ عقرب)، از ایجاد یک قطعه ویژه برای تامین امنیت کانال قوش‌تپه خبر داد. وزارت داخله طالبان در بیانیه‌ای نوشت که این نیروی ویژه «تجهیزات و وسایل نظامی لازم» برای محافظت از کانال قوش‌تپه را در اختیار دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
بحث روز
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.