شورای مقاومت ملی درباره اسکان مهاجران در شمال برای 'تغییر بافت اجتماعی' هشدار داد
شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان هشدار داد که طالبان با جابهجایی مهاجران اخراج شده از پاکستان در شمال افغانستان، قصد دارد بافت اجتماعی این منطقه را تغییر دهد. این شورا افزوده که طالبان با این کار، همبستگی مردم افغانستان را برهم میزند.
شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان روز یکشنبه (۲۸ عقرب) در اعلامیهای نوشت که طالبان با «طرحهای نفاقافگنانه» و «سیاسیسازی» اسکان مهاجران، همزیستی و امنیت منطقه را با خطر روبهرو میکند.
اعلامیه تاکید کرده که «اگر این مهاجران شهروندان افغانستان هستند»، محل سکونت اصلی آنها در افغانستان مشخص است و باید در مناطق خود جابهجا شوند.
این شورا پرسیده است که اگر «برنامهای» در کار نیست، طالبان چرا مهاجران اخراجی را در مناطق مشخصی در «شمال» افغانستان جابهجا میکند.
به نظر این شورا، «مشخص» است که طالبان برای «برهم زدن بافت اجتماعی» این مناطق این «برنامه ویرانگر» را روی دست گرفته است.
شورای مقاومت ملی در اعلامیه خود هشدار داده است که آتش این برنامه طالبان هیچکسی از جمله خود این گروه را در امان نخواهد گذاشت.
این شورا همچنین با اشاره به این که طالبان با «تسلط نامشروع» خود ممکن است «برای مدتی این جابهجایی سیاسی» را انجام دهد، ولی آیا فردا با تغییر وضعیت افغانستان، این جابهجاشدگان شانس دوم اسکان در این مناطق را خواهند داشت.
به نظر این شورا، این روند «زمینههای نفاق بیشتر، پراگندگی و جدایی مردم را فراهم میکند.»
شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان همچنین از پاکستان انتقاد کرده که خلاف مناسبات حسن همجواری و کنوانسیون ۱۹۵۱ ژنو، تصمیم به اخراج گروهی مهاجران گرفته است.
این شورا افزوده: «حکومت پاکستان دلیل اصلی اخراج مهاجران را استفاده طالبان از حضو پناهندگان در پاکستان برای تربیت و تقویت گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان میداند.»
شورای مقاومت ملی در اعلامیه خود تاکید کرده در حالی که طالبان «میزبان بیش از ۲۲ گروه تروریستی جهانی است»، بار دشواری اخراج مهاجران را مردم افغانستان متحمل میشوند.
این شورا از سازمان ملل خواسته که بر بازگشت و اسکان مهاجران از طریق برنامه جامع بیطرف بینالمللی نظارت کند و اجازه ندهد که طالبان با سیاسیسازی و طرحهای نفاقافگنانه زمینه همزیستی و امنیت منطقه را به مخاطره اندازد.
اخیرا حکومت موقت پاکستان تصمیم گرفت که حدود یک میلیون و هفتصد هزار مهاجر غیرقانونی افغان را اخراج کند. در پی آن، طالبان کمیسیونی برای «انتقال و اسکان» آنها تشکیل داد و بخشی از این وظیفه این کمیسیون تعیین «محل اسکان» آنها است.