یک فعال حقوق بشر افغانستان از پولیس آلمان پرسید اگر میزبانان طالبان به منتقدان این گروه حمله کنند، چه کسی پاسخگو خواهد بود.
تمنا زریاب پریانی گفت استقبال از طالبان در کلن شب هجوم طالبان به خانهاش و ربودن او و خواهرانش را به یادش آورد.
خانم پریانی با یادآوری اینکه او روزهای طولانی در زندانهای طالبان شکنجه شده، گفت بعد از دیدن استقبال از مقام طالبان در شهر کلن، آرامش و امنیت خود را در آلمان از دست داده است.
تمنا زریاب از پولیس آلمان پرسیده است: «آیا میتواند به من تضمین بدهد کسانی که میزبان طالبان در کلن بودند امروز یا فردا به من، خواهرانم یا هر یک از منتقدان طالبان حمله نمیکنند؟»
این فعال حقوق زنان پیش از این از آلمان خواسته بود که پرونده پناهندگی افغانهایی را که از نماینده طالبان در کلن استقبال کردند، بازنگری کند.
خانم پریانی گفته که این افراد با استقبال از نماینده طالبان در کلن، نشان دادند که ادعایشان درباره در معرض خطر بودن جانشان در افغانستان حقیقت ندارد.
او تاکید کرده است که حضور حامیان طالبان در کلن میتواند امنیت آلمان را به خطر بیندازد.
عبدالباری عمر، رئیس اداره غذا و داروی طالبان روز شنبه، ۲۷ عقرب، در شبکه اجتماعی اکس نوشت که هنوز در اروپا حضور دارد.
آقای عمر گفت در روزهای گذشته در سفر به هالند، بلجیم، سلواکیا و آلمان با شماری از «سفرا و دیپلوماتهای افغانستان» دیدار کرده است.
انتشار تصاویری که این مقام طالبان را در مراسمی در شهرهای اروپایی نشان میدهد، واکنشهای گستردهای برانگیخته است. هنوز جزئیات دقیقی درباره اینکه چه کسانی زمینه صدور ویزای یک کشور اروپایی را به یک مقام طالبان فراهم کرده، معلوم نیست.
مرکز اسلامی دیانت اعلام کرد که نهادی به نام «انجمن فرهنگی جوانان کنر» برگزارکننده مراسمی بود که نماینده طالبان در آن سخنرانی کرد.
به نظر میرسد حضور یک مقام طالبان، در برنامهای که در ساختمان متعلق به نهاد دیانت برگزار شده بود، به این مرکز اسلامی دردسر ایجاد کرده است.
وزارت امور داخله آلمان روز شنبه، ۲۷ عقرب، در بیانیه شدیدالحنی از مرکز دیانت درباره حضور مقام طالبان در این مرکز وضاحت خواست.
وزارت داخله آلمان گفته است که حضور نماینده طالبان در آلمان غیرقابل قبول است و هیچکس اجازه ندارد برای اسلامگرایان تندرو در این کشور بسترسازی کند.