انتقاد نمایندگی‌های دیپلوماتیک افغانستان از نقض حقوق انسانی افغان‌ها به دست طالبان

هم‌زمان با فرارسیدن ۱۰ دسامبر، ۷۵مین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر، نمایندگی‌های دیپلوماتیک افغانستان از نقض حقوق انسانی افغان‌ها به دست طالبان انتقاد کردند. به گفته آنها با تسلط طالبان، مردم افغانستان شاهد رکورد جدیدی از نقض حقوق اساسی خوداند.

شورای هماهنگی نمایندگی‌های دیپلوماتیک و قنسولی جمهوری اسلامی افغانستان، در بیانیه‌ای همبستگی خود را با «مبارزات جاری مردم افغانستان برای آزادی و عدالت» اعلام کرده است.

در این بیانیه آمده است که سرکوب خشونت‌آمیز زنان و منع آنها از کار و آموزش، نمایانگر وضعیت وخیم حقوق بشری در افغانستان است.

به گفته نمایندگی‌های دیپلوماتیک افغانستان، روند نقض حقوق افغان‌ها نه تنها بر افغانستان بلکه بر اصول اساسی سیستم بین‌المللی حقوق بشر اثرگذار است.

آنها همچنین ارزیابی مستقل سازمان ملل از وضعیت افغانستان را ضروری خوانده‌اند.

در بیانیه گفته شده: «پس از دو سال آشفتگی، ضروری است که جامعه جهانی اقداماتی را که برای رفع وخامت اوضاع افغانستان، به ویژه وضعیت اسفناک زنان لازم است، روی دست گیرد.»

نمایندگی‌های دیپلوماتیک حکومت پیشین همچنین از طالبان خواسته که سیاست‌های «ظالمانه» خود را قبال آموزش، کار و مشارکت زنان تغییر دهد.

در بیانیه آمده که قوانین سختگیرانه طالبان در خصوص زنان، از جمله منع آنها از تحصیلات متوسطه و عالی و محدودسازی اشتغال و آزادی زنان، منجر به افزایش خودکشی و اقدام به خودکشی در میان آنها شده است.

به گفته نمایندگی‌های دیپلوماتیک افغانستان، «آپارتاید جنسیتی» زنان را از جامعه حذف می‌کند و سبب تضعیت چشم‌انداز افغانستان برای رفاه و صلح می‌شود.

طالبان متهم است که در بیش از دو سال گذشته، با صدور دستورات متعدد، حقوق مردم افغانستان به ويژه زنان را نقض یا محدود کرده است.

به رغم انتقاد گسترده جهانی از عملکرد طالبان در قبال حقوق انسانی افغان‌ها، این گروه از اجرای سیاست‌های سرکوبگرانه خود دست برنداشته است.

طالبان همچنین اعتراضات زنان به نقض حقوق‌شان را در دو سال گذشته سرکوب کرده است.

سازمان ملل در دهم دسامبر ۱۹۴۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر را در پاریس به تصویب رساند. پس از آن سالانه از این روز، به عنوان «روز جهانی حقوق بشر» تجلیل می‌شود.