• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

جبهه مقاومت در سالروز تهاجم شوروی: سنگرهای نبرد در برابر طالبان 'فعال' شده است

۶ جدی ۱۴۰۲، ۱۸:۱۷ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۵:۰۵ (‎+۰ گرینویچ)

جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود، روز چهارشنبه در بیانیه‌ای درباره سالروز تهاجم شوروی سابق به افغانستان گفت که نیروهای ضد طالبان در 'حال بسیج شدن' اند. این جبهه گفت که 'سنگرهای نبرد در نقاط مختلف کشور' علیه طالبان 'فعال' شده است.

جبهه مقاومت در بیانیه خود تاکید کرد که طالبان ' پای قشون امریکا و ناتو را به افغانستان کشاند.'

در ماه‌های اخیر جبهه آزادی افغانستان توانسته است چندین حمله چریکی بر پاسگاه‌های طالبان انجام دهد، اما سهم جبهه مقاومت از حمله بر طالبان محدود بوده است.

مقام‌های طالبان گفته‌اند که حملات جبهه آزادی و جبهه مقاومت تهدیدی جدی برای این گروه نیست و این گروه توانسته حاکمیت خود را بر تمام نقاط کشور گسترش دهد. وزیر خارجه طالبان روز یکشنبه این هفته در مشهد گفت که مخالفان طالبان هیچ نقطه‌ای از افغانستان را تحت کنترول ندارند.

جبهه مقاومت در بیانیه خود از 'مردم افغانستان' خواست که 'برای پایان دادن به حاکمیت طالبان با یکدیگر متحد شوند.'

جبهه مقاومت بار دیگر بر تشکیل دولت بر اساس 'اراده مردم' و متناسب با 'تنوع قومی و فرهنگی' افغانستان تاکید کرده است.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

اداره ملی استندرد طالبان از بازگرداندن ۳۰ تانکر سوخت بی‌کیفیت به ایران خبر داد

۶ جدی ۱۴۰۲، ۱۵:۰۸ (‎+۰ گرینویچ)

اداره استندرد طالبان روز چهارشنبه (ششم جدی) اعلام کرد که ۳۰ تانکر سوخت بی‌کیفیت را از بندر پل ابریشم نیمروز به ایران بازگرانده است. این اداره بارها گفته است که از ورود صدها تانکر حامل سوخت بی‌کیفیت ایران به افغانستان جلوگیری کرده ‌است.

اداره ملی استندرد طالبان از تاجران خواسته تا از ورود کالا‌های بی‌کیفیت به کشور جلوگیری کنند در غیر آن محموله شان مسترد خواهد شد

پیش از این احمد معروف‌خانی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت و پتروشیمی ایران در واکنش به بازگرداندن سوخت بی‌کیفیت گفته بود که طالبان بدون کدام استندرد قابل دفاع تانکرهای تیل را مسترد می‌کند.

اما مسئلان اداره استندرد طالبان گفته‌اند که در تمام گذرگاه‌ها لابرتوار‍‌‌های مجهز با افراد متخصص موجود هستند که از ورود تانکرهای تیل نظارت می‌کنند.

ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان سوخت به افغانستان است و سالانه هزاران تانکر مواد نفتی مختلف از این کشور به افغانستان وارد می‌شود.

معاون سیاسی رئیس‌الوزرای طالبان: مجاهدین قدرت‌طلب اختلاف میان فارسی و پشتو را دامن زدند

۶ جدی ۱۴۰۲، ۱۴:۲۸ (‎+۰ گرینویچ)

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس‌الوزرای طالبان می‌گوید که اختلاف میان زبان‌های پشتو و فارسی را «مجاهدین قدرت‌طلب» دامن زدند. او در مراسم چهل‌و‌چهارمین سالگرد تهاجم نیروهای شوروی سابق از افغانستان گفت که پس از پیروزی مجاهدین جنگ‌ها و اختلافات برای قدرت‌طلبی آغاز شد.

این درحالیست که طالبان در جریان بیش از دو سال گذشته تابلوها فارسی ادارات دولتی را به زبان پشتو تغییر داده است. این گروه همچنین تمامی نامه‌های اداری را به زبان پشتو می‌نویسد و شماری از کارشناسان طالبان را به فارسی زدایی متهم کرده‌اند.

این مقام ارشد طالبان روز چهارشنبه در این مراسم گفت که مجاهدین و طالبان یک هدف واحد داشتند و این گروه به مجاهدینی که در جنگ‌ها شرکت نداشتند حالا هم احترام دارد. مولوی عبدالکبیر اما تاکید کرد که او از کسانی که کابل را ویران کردند «نفرت» دارد.
این مقام طالبان همچنین افزود که مجاهدین در هدف نخست که بیرون کردن اشغالگران بود، موفق شدند اما در تحقق هدف دوم یعنی ایجاد نظام اسلامی ناکام ماندند.

مولی عبدالکبیر در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به جهان و کشورهای همسایه گفت که فکر اشغال افغانستان را از سر بیرون کنند، زیرا به گفته او «افغان‌ها هیچ گاهی اشغال» را نمی‌پذیرند.

سازمان ملل: افغانستان دارای یکی از پیچیده‌ترین شرایط اضطراری بشردوستانه در جهان است

۶ جدی ۱۴۰۲، ۱۴:۱۳ (‎+۰ گرینویچ)

دفتر هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان (اوچا) اعلام کرد که افغانستان یکی از پیچیده‌ترین شرایط اضطراری بشردوستانه در جهان را دارد. اوچا می‌گوید که بیش از ٢٤ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

این نهاد روز چهارشنبه (٦ جدی) با نشر اعلامیه‌ای گفت که بر اساس اطلاعات برنامه جهانی غذا نیمی از جمعیت مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

در اعلامیه آمده است که ١٧.٩ میلیون نفر به مراقبت‌های پزشکی با کیفیت دسترسی ندارند.

طبق اعلامیه رشد جمعیت، افزایش عودت‌کنندگان از پاکستان و انواع بلایای طبیعی سیستم صحی افغانستان را با شوک‌های متعدد مواجه کرده است.

در این اعلامیه همچنین آمده است که دسترسی مردم به خدمات صحی در مناطق دوردست و روستاها مردم را با چالش‌های زیاد مواجه کرده است.

در اعلامیه آمده است که ٢٣٤ هزار و ١١٧ نفر در سال ٢٠٢٢ از برنامه‌های یک سازمان خیریه بین‌المللی غیردولتی سوئیسی، در افغانستان مستفید شده‌اند.

طبق گزارش اوچا، این سازمان برای مردم افغانستان به‌ویژه زنان و کودکان با ارائه کمک‌های نقدی، توزیع مواد غذایی، ارائه پیام‌های آگاهی در مورد سلامت تغذیه و دسترسی به آب آشامیدنی رسیدگی کرده‌ است.

این سازمان تاکید کرده است که افزایش حمایت برای رسیدگی به مشکلات مردم افغانستان هنوز یک نیاز فوری است.

اخیرا سازمان بهداشت جهانی برای کمک به بخش صحت در افغانستان ١٨٥ میلیون دالر درخواست کرد.

سازمان بین‌المللی مهاجرت در اواسط سال جاری اعلام کرد که دست‌کم ٧٠ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان آمار فقر و بیکاری به صورت چشم‌گیری افزایش یافته است.

روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان گروه تروریستی است و ایران جلو ‌برنامه‌های خطرناک آن را بگیرد

۶ جدی ۱۴۰۲، ۱۳:۱۱ (‎+۰ گرینویچ)

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت اقدامات «حکومت خودخوانده طالبان برای پاکسازی قومی، مذهبی و تحکیم پایه‌های نژادپرستی» سرعت گرفته است. این روزنامه در سرمقاله خود طالبان را «گروه تروریستی و تکفیری» خوانده و گفته ایران با استفاده از اهرم‌های سیاسی با برنامه‌های خطرناک طالبان مقابله کند.

این روزنامه با اشاره به جابه‌جایی مهاجران توسط طالبان در برخی ولایت‌ها از جمله در بامیان گفته است که این گروه در صدد اسکان طالبان پشتون در این مناطق «برای ایجاد تغییر در بافت جمعیتی» است.

از نظر این روزنامه، بامیان و هزاره‌جات، از مناطق شیعه‌نشین و فارسی‌زبان افغانستان هستند که از نظر فرهنگی، سنتی و مذهبی با ایران همبستگی دیرینه دارند. به نوشته این روزنامه این جابه‌جایی تاثیر منفی مستقیمی بر روابط با ایران خواهد داشت.

روزنامه جمهوری اسلامی روز دوشنبه (چهارم جدی) در سرمقاله خود به سخنان اخیر وزیر تحصیلات عالی طالبان مبنی بر اینکه مردم افغانستان پیروان مذهب حنفی هستند اشاره کرده است. این روزنامه سخنان ندا محمد ندیم را «دروغ» خواند و گفته است «حداقل یک سوم جمعیت افغانستان را پیروان مذهب جعفری تشکیل می‌دهند و علاوه بر آنان، سایر مذاهب اسلامی نیز در میان اقوام مختلف مردم افغانستان پیروانی دارند.»

این روزنامه تاکید کرده است انکار وجود مذاهب غیر از حنفی در افغانستان به این معنا است که «سران طالبان در نظر دارند تمام مردم افغانستان را وادار کنند مذهب خود را ترک نموده و همگی پیرو مذهب حنفی شوند.»

این روزنامه مدعی شده است که گروه طالبان اخیرا دو روحانی شیعه را در ولایت هرات کشته است. به باور این روزنامه، طالبان «ترورها را به گردن دیگران می‌اندازد اما هرگز خبری از تعقیب و بازداشت عاملان جنایات نمی‌دهد.»

در هفته‌های اخیر دست‌کم چهار روحانی شیعه و شماری از غیرنظامیان در هرات در دو رویداد جداگانه کشته شدند. طالبان ترور این روحانیون را محکوم کرده است.

روزنامه جمهوری اسلامی که همواره از عملکرد طالبان انتقاد کرده است در این سرمقاله گفته است که حکومت جمهوری اسلامی ایران با توجه به «کارنامه سیاه طالبان در زمینه حقوق مردم افغانستان و تضییع حقوق اقوام و پیروان مذاهب از جمله فارسی‌زبانان و شیعیان که آشکارا برخلاف منافع ایران است، چرا تکلیف خود را با این گروه خطرناک روشن نمی‌کند؟»

به نوشته این روزنامه برنامه طالبان برای «فارسی‌زدائی از افغانستان» نیز شتاب گرفته و این امر به نظر این روزنامه از نشانه‌های روشن وجود «اهداف خطرناک ضدایرانی در دستور کار طالبان است.»

روزنامه جمهوری اسلامی نوشته است که وقت آن رسیده است که جمهوری اسلامی ایران با استفاده از اهرم‌های سیاسی به مقابله با برنامه‌های خطرناک طالبان بپردازد.

مقام ایرانی: کشف سوخت قاچاقی به افغانستان ٥٠ درصد افزایش یافته است

۶ جدی ۱۴۰۲، ۱۱:۴۷ (‎+۰ گرینویچ)

مدیر شرکت پخش فراورده‌های نفتی ناحیه تایباد ایران گفته یک میلیون و ٩٨٤ لیتر انواع مختلف فرآورده‌های نفتی قاچاقی در ٩ ماه گذشته در مرز مشترک ایران و افغانستان در شرق خراسان رضوی کشف و ضبط شده است. علیرضا یزدی نژاد گفت کشف سوخت قاچاقی نسبت به پارسال بیش از ٥٠درصد افزایش یافته است.

ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه (٦ جدی) به نقل از این مقام ایرانی نوشت که این کشفیات شامل گازوئیل، نفت سفید و ننزین بوده است.

علیرضا یزدی نژاد مدعی است که ثابت بودن تعرفه سوخت در ایران و نظارت دستگاه‌های متولی مستقر در مرز دوغارون تمایل مردم افغانستان را نسبت به قاچاق انواع حامل‌های انرژی بیشتر کرده است.

به گفته رئیس ناحیه پخش فرآورده‌های نفتی تایباد ۶۰ درصد قاچاق انواع فرآورده‌های نفتی در دوغارون از سوی نیروهای گمرک، ۳۰ درصد با تلاش مرزبانان و ۱۰ درصد دیگر از سوی سایر دستگاههای اجرایی مستقر در مرز دوغارون کشف شده است.

این مقام ایرانی گفته است که ماهانه بیش از پنج میلیون لیتر نفت گاز به ناوگان حمل و نقل خارجی با نرخ تعادل ٣٠٥ هزار ریال در جایگاه‌های دوغارون توزیع می‌شود.

اداره استندرد طالبان تاکنون بارها تانکرهای حامل سوخت بی‌کیفیت ایران را پس از کیفیت‌سنجی، دوباره مسترد کرده است.

طالبان در بیش از دو سال گذشته بارها کالاهای ایرانی را به دلیل معیاری نبودن کیفیت آنها بازگردانده است. بیشتر کالاهایی که بازگردانده شده مواد نفتی بوده است.