جبهه مقاومت ملی قبول اعتمادنامه سفیر طالبان در چین را بی‌احترامی به مردم افغانستان خواند

چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۱۱

جبهه مقاومت با انتقاد از قبول اعتمادنامه سفیر طالبان در چین، گفته که این امر بی‌احترامی به مردم افغانستان است.

این جبهه نشست نمایندگان کشورهای منطقه با میزبانی طالبان را «غیرقانونی» خوانده و گفته که کابل محل مناسبی برای برگزاری چنین نشستی نیست.

جبهه مقاومت ملی روز چهارشنبه (۱۱ دلو) در اعلامیه‌ای نوشت که نادیده گرفتن نگرانی‌های مردم و اجازه دادن به «گروه نامشروع طالبان» برای میزبانی نشست‌های منطقه‌ای، وسیله‌ای برای کسب دستاوردهای سیاسی کوتاه‌مدت است.

‏این جبهه همچنین در باره تصمیم بیجینگ برای پذیرش اعتمادنامه سفیر طالبان نوشته که این اقدامی «جیوپولیتیک» اسفناک، برخلاف روابط تاریخی دو کشور و «بی‌احترامی» به استقلال، حاکمیت ملی و انتخاب‌ مردم افغانستان است.

وزارت خارجه طالبان روز سه‌شنبه، ۱۰ دلو اعلام کرد که شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، اعتمادنامه سفیر طالبان در این کشور را پذیرفت.

این اقدام چین که نخستین کشوری است سفیر طالبان را رسماً می‌پذیرد، واکنش‌های گسترده‌ای به دنبال داشته است. وزارت خارجه امریکا گفت که به رغم این اقدام عضو دایمی شورای امنیت، واشنگتن سیاستش را در مورد به رسمیت شناختن طالبان تغییر نمی‌دهد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت که پذیرش سفیر طالبان به معنای به رسمیت شناختن طالبان از سوی بیجینگ نیست.

این جبهه به حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان اشاره کرده و گفته که آنها از آزادی کامل در افغانستان برخوردارند. همچنین، طالبان و گروه‌های افراطی از شبکه گسترده مدارس مذهبی برای شستشوی مغزی مردم استفاده می‌کنند.

شورای امنیت روز سه‌شنبه، ۱۰ دلو گزارش جدیدی درباره تهدید گروه‌های تروریستی در افغانستان نشر کرد. در این گزارش آمده که القاعده هشت کمپ آموزشی جدید و مدرسه‌های مذهبی در افغانستان به وجود آورده است.

پیش از این کشورهای منطقه نیز از حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کرده بودند. شورای امنیت گفته که تلاش طالبان برای کنترول فعالیت‌های القاعده در افغانستان باعث اختلاف میان این دو گروه شده است.

جبهه مقاومت تاکید کرده است که نگرانی‌های منطقه‌ای درباره گسترش خشونت و بی‌ثباتی از افغانستان به کشورهای همسایه را درک می‌کند که نشانه‌های واضح آن اکنون مشهود است، اما چنین نشست‌ها در زمان تشدید جنگ در خاور میانه و «رقابت قدرت‌های بزرگ» بر تحولات افغانستان و کشورهای همسایه تاثیر می گذارد.

ایران و روسیه بارها امریکا را متهم به حمایت از گسترش افراط‌گرایی مذهبی در منطقه برای ایجاد بی‌ثباتی کرده اند.

وزارت خارجه چین روز چهارشنبه اعلام کرد که پذیرش سفیر طالبان به معنای به رسمیت شناختن دولت طالبان نیست. سخنگوی این وزارت گفت که به رسمیت شناختن طالبان پس از مراعات شدن نگرانی‌های جامعه جهانی در افغانستان از سوی بیجینگ بررسی خواهد شد.

جبهه مقاومت ملی در بیانیه‌اش گفته هر نشستی که در سایه طالبان در کابل برگزار شود، از نظر مردم افغانستان جنبه قانونی ندارد.

طالبان در ۹ دلو نشستی با حضور نمایندگان دیپلوماتیک کشورهای همسایه و منطقه‌ای از جمله ایران، چین و روسیه برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای در کابل برگزار کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

بحث روز
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها