وزیر خارجه طالبان می‌گوید به دنبال 'حضور معنی‌دار' در نشست دوحه اند

وزیر خارجه طالبان روز چهارشنبه در دیدار با توماس نیکلاسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا گفت این گروه خواستار اشتراک معنی‌دار در نشست دوحه است. امیرخان متقی افزود نشست آینده دوحه می‌تواند آغازگر مرحله‌ای مثبت در روابط افغانستان با جهان باشد.

ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان گفته که همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان، نشست آتی نمایندگان کشورها و سازمان‌های مختلف در مورد افغانستان در دوحه، کمک‌های نیمه‌توسعه‌ای اتحادیه اروپا، ارائه خدمات قنسولی برای افغان‌های مقیم اروپا از موضوعات مورد بحث در این دیدار بوده است.

او در شبکه اکس نوشت که وزیر خارجه طالبان گفته که این گروه سیاست حفظ روابط مثبت با همه کشورهای جهان را دنبال می‌کند.

به نوشته او، امیرخان متقی ابراز امیدواری کرده است که نشست آینده در دوحه آغاز مرحله‌ای مثبت بین افغانستان و جهان باشد.

همچنین ارگ تحت کنترول طالبان نیز اعلام کرد که نماینده خاص اتحادیه اروپا روز چهارشنبه با مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست‌الوزرای طالبان نیز دیدار داشته است.

طبق خبرنامه طالبان، آقای نیکلاسون ضمن مهم خواندن نشست دوحه برای روابط افغانستان و جهان، گفته که گزارش اخیر هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل متحد به حرکت افغانستان به جلو تمرکز دارد.

ارگ طالبان به نقل از توماس نیکلاسون نوشت که مطابق گزارش فریدون سینیرلی‌اوغلو، هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل در افغانستان، نیاز است که این گروه برای رساندن صدای خود به جهان در سازمان ملل نماینده داشته باشد.

خبرنامه به نقل از آقای نیکلاسون افزوده که جامعه بین‌المللی در نشست دوحه کمک‌های خود به افغانستان را در بخش‌های توسعه‌ای و بشردوستانه اعلام خواهد کرد.

طبق خبرنامه ارگ، نیکلاسون گفته است که برای اتحادیه اروپا مسایلی چون امنیت، فرصت‌های کاری و برقراری صلح نسبت به نماینده خاص سازمان ملل در افغانستان اهمیت بیشتری دارد.

در همین حال، معاون سیاسی رئیس الوزرای طالبان گفته است که بخش‌های زیادی از گزارش هماهنگ‌کننده ویژه ملل متحد برای افغانستان را تایید می‌کند.

او افزوده است که از فعالیت بانک‌های اسلامی و آسیایی، آغاز کار پروژه‌های نیمه تمام و برداشتن تعزیرات بر سیستم بانکی افغانستان استقبال می‌کند.

این مقام طالبان اما گفته که با حضور یوناما، گزینش نماینده خاص دیگری برای صلح نیاز نیست و زیر چتر نظام اسلامی حاکمیت کامل ملی در افغانستان احیا شده است.

نماینده اتحادیه اروپا برای افغانستان همچنین از آمادگی این سازمان برای کمک به افغانستان در بخش مبارزه با مواد مخدر خبر داده است.

او گفته که در آینده نزدیک در نشست نمایندگان پنج کشور آسیای میانه در قرقیزستان درباره مبارزه علیه مواد مخدر در افغاستان نیز بحث خواهد کرد.