• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی به طور تلویحی توانایی ایران برای ساخت بمب اتمی را تایید کرد

۲۳ دلو ۱۴۰۲، ۲۱:۴۱ (‎+۰ گرینویچ)

علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه و رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران، با تایید تلویحی دستیابی جمهوری اسلامی به توانایی ساخت بمب اتمی، گفت: «ما همه آستانه‌های علم و فناوری هسته‌ای را داریم.»

صالحی در گفت‌وگویی تلویزیونی از پاسخ مستقیم به پرسشی درباره این که آیا جمهوری اسلامی به توانایی ساخت سلاح اتمی رسیده یا نه، خودداری کرد و افزود: «ما همه آستانه‌های علم و فناوری هسته‌ای را داریم. من یک مثال می‌زنم. دیگر آن را خودتان برداشت کنید: یک خودرو چی می‌خواهد؟ شاسی می‌خواهد، موتور می‌خواهد، فرمان می‌خواهد، جعبه دنده می‌خواهد، شما بگو جعبه دنده ساختی می‌گویم بله. موتور ساختی؟ بله ولی هر کدام برای کار خودشان است.»

صالحی علاوه بر وزارت خارجه، مدتی ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را برعهده داشته و از چهره‌های نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی به شمار می‌رود.

این نخستین بار نیست که مقام‌های جمهوری اسلامی مدعی دستیابی به توانایی ساخت بمب اتمی می‌شوند.

تیر سال ۱۴۰۱، کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی و مشاور علی خامنه‌ای، در مصاحبه‌ با شبکه الجزیره گفت ایران توانایی‌های فنی ساخت بمب هسته‌ای را دارد ولی قصد انجام آن را ندارد.

خرازی در گفت‌وگو با شبکه قطری الجزیره درباره توانایی‌های جمهوری اسلامی برای ساخت بمب اتمی اضافه کرد: «تنها در چند روز سطح غنی‌سازی اورانیوم را از ۲۰ درصد به ۶۰ درصد رساندیم و به سادگی می‌توان آن را به ۹۰ درصد رساند.»

پیشتر محمد اسلامی، رییس فعلی سازمان انرژی اتمی ایران در مصاحبه با همین شبکه، احتمال غنی‌سازی در سطح ساخت بمب را رد نکرده و گفته بود تصمیم‌گیری برای غنی‌سازی ۹۰ درصدی اورانیوم به نظر «مقام‌های مربوطه» وابسته است.

رهبر جمهوری اسلامی فرماندهی همه نیروهای مسلح و نظامی این کشور را برعهده دارد و تصمیم‌گیرنده نهایی در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی نیز اوست.

مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون بارها گفته‌اند بر اساس یک فتوای رهبر جمهوری اسلامی ساخت بمب اتمی در دستور کار تهران نیست.

ناظران بین‌المللی می‌گویند که استناد به این فتوا تضمینی برای نساختن بمب اتمی در ایران به شمار نمی‌رود و هر فتوایی می‌تواند در هر لحظه لغو شود.

پربازدیدترین‌ها

یک رؤیای بزرگ، یک مانع کوچک؛ دختر افغان که فقط یک قدم تا دانشگاه کانادا فاصله دارد
۱

یک رؤیای بزرگ، یک مانع کوچک؛ دختر افغان که فقط یک قدم تا دانشگاه کانادا فاصله دارد

۲

جبهه آزادی: مناطقی در نورستان و کنر از دست طالبان آزاد شده است

۳

مانور نیویارک؛ چرا باید جنگ پاکستان علیه طالبان را جدی گرفت؟

۴

طالبان بیش از چهار میلیون جریب زمین را «امارتی» اعلام کرده است

۵

دو پناهجوی افغان در بریتانیا به اتهام سرقت و قاچاق هزاران موبایل زندانی شدند