نماینده امریکا: طالبان با ممنوعیت آموزش زنان، به بحران نظام صحی دامن زده است

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۲۳

رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور زنان افغان روز دوشنبه گفت که بحران نظام بهداشت در افغانستان محصول سیاست‌های افراطی طالبان است.

امیری گفت که افغانستان با کمبود پرستار و پزشک رو‌به‌رو است.

خانم امیری این اظهارات را روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی علم و زنان که روز ۲۲ دلو برگزار شد، در شبکه اکس مطرح کرد.

او نوشت: «در روز بین المللی علم و زنان باید از زنان و دختران افغان یاد کنیم که حق شان برای خدمت به کشور به عنوان داکتر، مهندس، دانشمند و مشاغل دیگر سلب شده است.»

امیری افزود: «افغانستان با کمبود پزشک و پرستار مواجه است و بحران نظام صحی محصول این سیاست‌های افراطی است.»

طالبان بحران نظام صحی در افغانستان را رد کرده است. وزیر صحت طالبان در ۱۶ دلو مدعی شد که پس از تسلط این گروه بر افغانستان، بیش از ۳۰۰ کلینیک و شفاخانه در سراسر افغانستان ساخته شده است.

قلندر عباد گفت که وزارت صحت توانسته است فعالیت سازمان‌های صحی جهانی را با نیازهای صحی افغانستان هماهنگ کند.

با این حال، گزارش سازمان‌های بین‌المللی حاکی از آن است که پس از تسلط طالبان، شمار زیادی از پرستاران و پزشکان افغانستان را ترک کرده اند.

دیدبان حقوق بشر نیز روز دوشنبه در گزارشی گفت که کاهش کمک‌های خارجی و محدودیت‌های طالبان بر زنان، نظام صحی افغانستان را به‌شدت آسیب زده و حق سلامت میلیون‌ها نفر را به خطر انداخته است .

در گزارش ۳۸ صفحه‌ای دیدبان حقوق بشر با عنوان «فاجعه‌ای برای آینده قابل پیش‌بینی بحران بهداشت و درمان افغانستان» آمده که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، اقتصاد این کشور فروپاشیده و به زیرساخت‌های مراقبت‌های صحی افغانستان آسیب جدی وارد کرده است.

این سازمان افزود: «در کنار کاهش کمک‌های خارجی، سیاست‌ها و عملکرد نادرست طالبان این بحران را تا حد زیادی تشدید کرده و ممنوعیت تحصیل برای دختران و زنان افغان در بخش مراقبت‌های بهداشتی زنان این کشور در آینده نزدیک با کمبود کارکنان بهداشتی زن مواجه خواهد شد.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سپړنه
خبرها
جهان‌نما
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها