واکنش سیاستمداران؛ عبدالله می‌گوید تنش اسرائیل و ایران عواقب ناگوار برای افغانستان دارد

عبدالله عبدالله، رئیس پیشین شورای مصالحه، رنگین دادفر سپنتا، وزیرخارجه پیشین و عطامحمد نور، والی پیشین بلخ حملات ایران را واکنش مشروع این کشور دانستند. عبدالله گفت اقدام اسرائیل «تاثیر مستقیم بر وضعیت افغانستان و عواقب غیر قابل پیش‌بینی و ‌ناگوار برای امنیت منطقه و جهان دارد.»

آقای عبدالله روز یکشنبه در صفحه اکس خود نوشت که پاسخ جمهوری اسلامی به اسرائیل اقدامی «دفاعی و واکنشی در برابر نقض حاکمیت ملی ایران» بود.

او حمله اسرائیل به قنسولگری ایران در دمشق را ناقض کنوانسیون‌های بین‌المللی مصونیت نمایندگی‌های دیپلوماتیک دانست.

رئیس پیشین شورای عالی مصالحه همچنین تهاجم اسرائیل بر غزه را «عامل اصلی بحران و تنش در منطقه و جهان» دانست.

آقای عبدالله بر حل «مسالمت‌آمیز» بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید کرد و گفت از هر اقدامی در جهت تنش‌زدایی و صلح و ثبات حمایت می‌کند.

همسو با آن، رنگین دادفر سپنتا، وزیر خارجه حکومت پیشین افغانستان گفت که تمام کشورهای غربی حملات ایران به اسرائیل را محکوم کردند، در حالی‌که اقدام ایران «دفاعی» بود.

آقای سپنتا حمله اسرائیل به قنسولگری ایران در دمشق را خلاف تمام موازین بین‌المللی دانست و با استناد به ماده ۵۱ منشور سازمان ملل نوشت که هر کشور «مورد تجاوز» حق دارد اقدامات مقتضی را برای «دفاع» از قلمرو خود انجام دهد.

آقای سپنتا افزود: «ما با مردم همزبان و هم‌فرهنگ ایران همراه و همسوییم.»

همچنین عطامحمد نور، والی پیشین بلخ، حملات ایران به اسرائیل را «جسورانه» خواند و گفت که «این اقدام ایران در برابر رژیم انسان‌کش و ظالم اسرائیل ستودنی است.»

حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان به رهبری محمد محقق نیز حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل را «حق طبیعی دولت و ملت ایران» دانست و آن را «مرهمی بر دل‌های زخم‌خورده فلسطینی‌های ساکن غزه» دانست.

وزارت خارجه طالبان نیز در اعلامیه‌ای حملات ایران را «اقدامات دفاعی و مشروع» خواند و از کشورهای منطقه و جهان خواست تا «جنایات رژیم صهیونسیتی» را متوقف کنند.

ایران شب گذشته (۲۵حمل) دهها فروند پهپاد و موشک به سوی اسرائیل پرتاب کرد. سپاه پاسداران در بیانیه‌ای اعلام کرد که حمله پهپادی و موشکی ایران در پاسخ به حمله اسرائیل به قنسولگری ایران در دمشق و کشته شدن شماری از فرماندهان و مستشاران نظامی ایران انجام شده است.

نیویورک تایمز گزارش داد که ایران ۱۸۵پهپاد، ۳۶موشک کروز و ۱۱۰موشک زمین به زمین به سوی اسرائیل پرتاب کرد.