طالبان فعالیت تلویزیون‌های خصوصی 'نور' و 'بریا' را متوقف کرد

کمیسیون بررسی تخلفات رسانه‌ای طالبان اعلام کرد که پخش برنامه‌های تلویزیون «نور» و «بریا» به دلیل عدم رعایت «اصول و ارزش‌های ملی و اسلامی» به گونه موقت متوقف شده است. حفیظ‌الله بارکزی، عضو این کمیسیون گفت طالبان بارها به این دو رسانه به دلیل عدم رعایت «منافع» ملی هشدار داده بود.

اعضای کمیسیون ارزیابی تخلفات رسانه‌ای طالبان روز سه‌شنبه (۲۸ حمل) گفتند پرونده‌ تلویزیون‌های نور و بریا در نشستی به دادگاه طالبان ارائه شد.

حفیظ‌الله بارکزی گفت تا زمانی که دادگاه طالبان تصمیم خود را در مورد فعالیت این دو رسانه اعلام کند، فعالیت آنها متوقف شده است.

حبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان مدعی شده است که این وزارت برای حمایت رسانه‌ها تلاش می‌کند و از رسانه‌ها نیز می‌خواهد به ارزش‌های اسلامی، منافع ملی و اصول رسانه‌ای پایبند باشند.

حبیب غفران گفت: «ما بارها به رسانه‌ها گفته‌ایم که اصول را مراعت کنند. حتی تا سرحد اخطار هم هشدار داده‌ایم. به همین دلیل کمیسیون تصمیم گرفت که این رسانه‌ها باید به محکمه معرفی شوند و فعالیت آنها تا تصمیم محکمه توقف داشته باشد.»

این مقام طالبان گفت هر رسانه‌ای که به اصول وضع شده از سوی این گروه پایبند نباشد ممکن است با سرنوشت این دو رسانه دچار شوند.

شبکه تلویزیون نور از صلاح‌الدین ربانی، رهبر حزب جمعیت است که در ۲۸ اسد سال ۱۳۸۶ در کابل تاسیس شد.

تلویزیون بریا نیز پنج سال پیش در سال ۲۰۱۹ در کابل آغاز به فعالیت کرد.

تلویزیون بریا وابسته به حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار است و معمولا سخنرانی‌های او و اخبار این حزب را پخش می‌کند.

هنوز مسئولان تلویزیون‌های نور و بریا در مورد توقف برنامه‌های این دو رسانه اظهار نظر نکرده‌اند.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان در تابستان ۱۴۰۰، فعالیت ده‌ها رسانه متوقف و هزاران خبرنگار از کار بی‌کار یا افغانستان را ترک کردند.

نهاد حامی رسانه‌های آزاد افغانستان (نی) پارسال اعلام کرد که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، ۵۲ درصد از رسانه‌های دیداری افغانستان از فعالیت بازمانده‌اند.

براساس گزارش‌ها طالبان در جریان نزدیک به سه سال گذشته ده‌ها خبرنگار را بازداشت کرده و این گروه محدودیت‌های گسترده در برابر فعالیت آزاد رسانه‌ها وضع کرده است.