بی‌بی‌سی اردو به نقل از پولیس کویته: محمدعمرجان آخوندزاده شناسنامه پاکستانی داشت

شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۱

دو روز پس از ترور محمدعمرجان آخوندزاده، مشاور هبت‌الله آخندزاده، بی‌بی‌سی اردو به نقل از پولیس کویته گزارش داد که او شناسنامه پاکستانی داشت.

پولیس کویته گفته آخوندزاده امام مسجد «سابقه‌دار» در کویته بود و نه در یک خانه اجاره‌ای، بلکه در خانه شخصی خودش در این شهر زندگی می‌کرد.

به طور معمول کسانی که شهروندی این کشور را ندارند نمی‌توانند در این کشور برای خود املاک و خانه خریداری کنند.

مقامات پولیس کویته به بی‌بی‌سی اردو گفتند تحقیقات درباره عوامل و انگیزه‌های قتل این روحانی ادامه دارد.

یک مقام پولیس کویته گفته محمد عمر جان آخوندزاده پنجشنبه شب توسط افراد مسلح ناشناس به ضرب گلوله کشته شد.

پولیس کویته می‌گوید محمدعمرجان آخوندزاده از مسجد در حال رفتن به خانه بود که چند فرد ناشناس سوار بر موترسایکل به سوی او​ تیراندازی کردند و سپس پا به فرار گذاشتند.

به گفته این منبع، محمدعمر جان آخوندزاده بر اثر اصابت گلوله به سینه‌اش جان باخت.

بر اساس اطلاعاتی که پولیس کویته ارائه کرده، محمدعمرجان آخوندزاده ۱۵ سال امام جماعت مسجدی در منطقه کالی این شهر بود.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان روز جمعه (۳۱ حمل) با انتشار بیانیه رسمی از طرف گروه طالبان در شبکه اجتماعی اکس مرگ محمدعمرجان آخوندزاده را تسلیت گفت.

سخنگوی طالبان و دیگر مقام‌های این گروه در مورد اینکه محمدعمر جان آخوندزاده چگونه و به دست چه کسانی کشته شده، توضیحی نداده‌ است.

بی‌بی‌سی اردو از عبدالحی بلوچ، سخنگوی پولیس کویته درباره پیوند محمدعمر جان آخوندزاده با طالبان افغانستان سوال کرده اما آقای بلوچ در این باره اظهار بی‌خبری کرده است.

رادیو تلویزیون ملی افغانستان که توسط طالبان کنترول می‌شود، نیز بیانیه رسمی این گروه را پخش کرده که در آن کشته شدن محمد عمر جان آخوندزاده محکوم شده و قتل او «جنایت بزرگ» خوانده شده است.

تاکنون هیچ فرد یا گروهی مسئولیت ترور این مقام طالبان را به عهده نگرفته است.

رادیو تلویزیون دولتی به طور رسمی از محمدعمرجان آخندزاده به‌عنوان عضو اداره نظارت طالبان و استاد یک مدرسه جهادی این گروه در قندهار نام برده است. با این حال منابع به افغانستان اینترنشنال گفتند او از افراد مورد اعتماد رهبر طالبان بود.

به گفته منابع افغانستان اینترنشنال محمدعمرجان مشاور هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان بود. او در سال‌های پسین در کنار ایجاد مدارس دینی در پاکستان، عضو ارشد شورای رهبری کویته نیز بود.

طالبان پس از حاکمیت دوباره بر افغانستان در اسد ۱۴۰۰، «لیسه میخانیک» ولایت قندهار را به مدرسه جهادی تبدیل کرد و مولوی محمدعمرآخندزاده در راس آن مدرسه قرار گرفت.

این مدرسه در کنار قصر مندیگک قرار دارد؛ جایی که منابع از قندهار می‌گویند رهبر طالبان از آن به عنوان دفتر کاری خود استفاده می‌کند.

منابع افغانستان اینترنشنال می‌گویند هبت‌الله آخندزاده بیشتر مجالس خود را با قرائت چند آیه قرآن توسط این «شیخ‌الحدیث» آغاز می‌کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
زمانی که غول‌ها رو در رو می‌شوند: نظم نوین جهانی: چین و هند
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.